Lütfen bekleyin..



Molla Şimşek: Camiler manevi hastalıkların tedavi merkezi olarak görülmeli

29 Eylül 2023, 15:05 - Okunma: 409

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, camilerin Müslüman halkın manevi hastalıklarının tedavisi için birer manevi hastane olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, her sene 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Her sene Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle programlar düzenlendiğini belirten Şimşek, bu haftanın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Camiler tarih boyunca Müslümanlar için çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, camilerin Allah'ın evi olduğunu dile getirdi.

Camilerin Allah'a ibadetin yapıldığı, kelamının okunduğu mukaddes mekânlardan olduğunu ifade eden Şimşek, Peygamber Efendimizin de camilere çok büyük bir önem verdiğini anlattı.

Peygamber Efendimizin hicret yolculuğunda bile cami inşa ettiğini, Medine'ye vardığında ise hemen caminin temelini attığını anımsatan Şimşek, tarih boyunca bu şekilde camilerin inşa edilip Müslümanların hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Şimdilerde ise camilerin asli fonksiyonlarını neredeyse kaybetmiş bir vaziyette olduklarına dikkat çeken Şimşek, bunun çok acı bir durum olduğunu söyledi.

"İmamlarımız kendilerini manevi birer doktor olarak görmelidir"

Şimşek, "Bir yerleşim yerindeki hastaneler orada yaşayan insanların bedeni hastalıkları için ne kadar önem arz ediyorsa, camiler de Müslüman halkın manevi hastalıklarının tedavisi için birer manevi hastane olması lazım. Orada görev yapan imamlarımız, görevlilerimiz de mutlaka manevi birer doktor olarak kendilerini görmeli ve insanların ihtiyaçlarına cevap vermek için bunu dert etmeliler." dedi.

"Çocuklarımızı camilere teşkil edelim"

Camilerin sürekli açık tutulup halkın ihtiyaçlarını karşılayan mekân haline gelmeleri gerektiğini belirten Şimşek, şöyle devam etti:

"İnsanlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın mutlaka camilere teşkil edilmesi lazım. Çocuklarımız camilerde terbiye almalılar. Camilerde Kur'an okutulmalıdır. İslam adabının öğretilmesi lazım. Peygamber Efendimizin varisleri olan alimlerimiz, hocalarımız da o kürsünün hakkını vermesi lazım. O kürsüyü toplumun ıslahında hakkıyla kullanması lazım. Orada hakkın, hakikatin anlatılması lazım."

"Çocukları okula göndermedeki ehemmiyeti camiye göndermede de gösterelim"

Özellikle Müslüman neslin ıslahı için olabildiğince camilerin toplumun istifadesine açılması gerektiğini ifade eden Şimşek, "Camilere insanların daha çok gelebilmesi için camiler teşkil edilmesi lazım. Anne ve babaların da çocuklarını okula göndermedeki ehemmiyeti, camiye göndermede de göstermelidir. Aileler; İslami terbiye almada, Kur'an dersi almada, namazı, Peygamberi öğrenme hususunda da çocuklarını camiye teşkil etmelidir. Camiler bu konuda çok önemli ama maalesef camilerin bu önemini hakkıyla ifa etmediğine inanıyoruz." diye konuştu.

"Camilerimize sahip çıkalım"

Camilerin asli fonksiyonuna kavuşması için herkese büyük görevlerin düştüğüne işaret eden Şimşek, son olarak şunları söyledi:

"Hep beraber camilerimize sahip çıkmalıyız. Maddi ve manevi anlamda üzerimize düşen görevleri yerine getirelim. Özellikle camilerimizi bodrumlara, apartman altlarına hapsetmeyelim. Toplumumuzun kolayca gidebileceği, zevk alabileceği yerleri camiler olarak düşünmemiz gerekir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=