Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalıları: Camilerimiz, toplumu manevi açıdan sağlıklı hale getirir

02 Ekim 2023, 11:03 - Okunma: 394

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Camilerimiz, toplumu manevi açıdan sağlıklı hale getirir. Toplumda meydana gelmiş veya gelebilecek olan maddi manevi sıkıntılara karşı çözüm uygulama merkezidir." dedi."Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Camilerimiz, toplumu manevi açıdan sağlıklı hale getirir. Toplumda meydana gelmiş veya gelebilecek olan maddi manevi sıkıntılara karşı çözüm uygulama merkezidir." dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Merkezi adına basın açıklamasını okuyan Vakfın Batman Koordinatörlerinden Fevzi Aydın, Allah'ın arzında kurulan ilk mabedin, kutsal yapının Kâbe-i Muazzama olduğunu belirterek, Mekke'den Medine'ye hicret eden Peygamberimizin (Aleyhisselatu Ve's-Selam) yaptığı ilk işin mescit inşa etmek olduğunu söyledi.

"İslam medeniyeti, cami merkezli bir medeniyettir"

Toplumun sosyal bütün işleri ile beraber kültürel çalışmalar, eğitim, ibadi işler, siyasi ve askeri toplumsal ihtiyaçların hepsi mescitten karşılandığını ifade eden Aydın, "Bu mescit Müslümanlar için istişare merkezi, ilim irfanın talimgahı, ordunun strateji merkezi, maddi ve manevi hastalıkların şifahanesi, mazlumların, mağdurların nebevi ve ilahi bir sığınağı olmuştur. Bundan dolayıdır ki İslam medeniyeti, cami merkezli bir medeniyet olarak ortaya çıkmış, kurduğu şehirlerin merkezinde, kalbinde camiler inşa etmiştir." dedi.

"Ensar-muhacir kardeşliği buna en güzel örnektir"

Camilerin tahkiki kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sembolü olduklarını vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Ensar muhacir kardeşliği buna en güzel örnektir. Camiler; amir-memur, zengin-fakir, genç-ihtiyar, kadın-erkek toplumun her kesimini, ayırım gözetmeden, adil ve eşit bir şekilde aynı safta buluşturabilen ve toplayabilen kutsi mabetlerimizdir. İslam'ın kendisine yüklediği işlevle camilerimiz, toplumu manevi açıdan sağlıklı hale getirir. Toplumda meydana gelmiş veya gelebilecek olan maddi manevi sıkıntılara karşı çözüm uygulama merkezidir. Bu dehşetli asrın en büyük hastalığı olan dünyevileşmeye karşı, insanın sadece dünya için yaratılmadığını, gerçek ve ebedi yurdun ahiret olduğunu bize hatırlatan en güzel mekanlardır."

"Toplumun şekillenip ilerlemesinde, ahlaki kriz ve yozlaşma dönemlerini atlatmada alimlerin rolü büyüktür"

İslam toplumlarında din görevlileri, hizmetlilerinin adeta caminin birer parçası gibi cami ile birlikte anıldıklarını ifade eden Aydın, "Toplumun şekillenip ilerlemesinde, ahlaki kriz ve yozlaşma dönemlerini atlatmada alimlerin rolü büyüktür. Gerçek şu ki insanlar tehlikeleri anca başlarına gelince anlarlar ama alimler ferasetleri ile tehlikeler daha gelmeden onu görüp ona karşı tedbir alırlar. Yüce kitabımız; ilahi mesajları ancak ilimde derinleşenlerin ve gerçek takva sahiplerinin anlayacağını bize bildirilmiştir." diye konuştu.

"Camilerimizi çocukların cıvıltı, gençlerin heyecanı ile doldurup taşıracak en büyük muallimler alimlerdir"

Alimlerin müminler için birer kandil, yol gösterici ve peygamberlerin varisleri olduklarına işaret eden Aydın, "Peygamberler geride mal mülk bırakmazlar. Onların en büyük mirasları ilimdir. İşte bu mirası yeni nesillerimize aktaracak, camilerimizi çocukların cıvıltı, gençlerin heyecanı ile doldurup taşıracak en büyük muallimler alimlerdir. Umutsuzluğa kapılmadan, istikametten ayrılmadan, bu yolda yürüyecek olan peygamber varislerine selam olsun. Allah yar yardımcıları olsun." ifadelerini kullandı.

Aydın, son olarak şunları söyledi: "Bu vesileyle cami ve mescitlerimizin toplumun ve insanlığın daha çok faydasına kullanılması için çaba gösterecek olan din ve cami görevlerimize başarılar diliyor; en güzel ve kalbi duygularla Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, nice hayırlı hizmetlerinin olmasını yüce Allah'tan diliyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=