Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalılarından Batman Müftülüğüne ziyaret

05 Ekim 2023, 16:25 - Okunma: 460

Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlüğünden oluşan bir heyet, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Batman Müftüsü Nihat Kök'ü ziyaret etti.

Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlerin Feyzi Aydın ve Halid Çetiz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Batman Müftüsü Nihat Kök'ü ziyaret edip tebriklerini sundu.

Sıcak bir ortamda geçen ziyaret esnasında camilerin ve din görevlilerinin önemine değinen Aydın, halkın manevi gelişimi konusunda camilerin önemli misyonu olduğunu söyledi.

Toplumda yaşanan ve gün geçtikçe tırmanışta olan manevi hastalıkların çözümü konusunda cami merkezli çalışmaların çok önemli olduğunu vurgulayan Aydın, "Bu konuda özellikle din görevlilerine çok büyük sorumluluklar düşüyor. Din görevlilerimizin cami cemaatiyle iyi bir diyalog içinde olması lazım. Camiler sadece namaz kılma yeri değil, aynı zamanda birer irşat ve tebliğ merkezleri olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Din görevlilerinin toplumun manevi önderleri olduğunu söyleyen Aydın, "O yüzden din görevlilerimiz sadece cami cemaatinin sorunlarıyla değil, tüm mahalle halkının sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenip çözüm üretmeleri gerekiyor." dedi.

Her yıl yüz binlerce katılımla Türkiye genelinde düzenlenen "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı siyer yarışması hakkında da bilgi veren Aydın, bu yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının toplumun her kesiminin Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitaplar okuyup O'nu tanımalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

Ziyaretlerinden ötürü Peygamber Sevdalıları heyetine teşekkür eden Müftü Nihat Kök, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yaptıkları etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Müftü Kök, "Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftasının aynı zamana den gelmesinden ötürü müftülük olarak birçok etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerimize Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen de katılıp konferans verdi." ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Müftü Kök'e Kur'an'ı Kerim ve siyer yarışması kitaplarını hediye eden Vakıf heyeti daha sonra İl Müftü Yardımcıları Mehmet Nedim Yılmaz ile Halime Esra Özdemir'i makamlarında ziyaret ederek Camiler ve Din Görevlileri Haftalarını tebrik edip siyer yarışmasıyla ilgili kitapları hediye etti. (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=