Lütfen bekleyin..



Üçüz kardeşler kumbaralarındaki harçlıklarını ihtiyaç sahiplerine bağışladı

06 Ekim 2023, 10:55 - Okunma: 491

Batmanlı Ömer, Betül ve Tuba Yanaç (üçüz) kardeşler kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını yetim ve muhtaçlara ulaştırmak üzere Umut Kervanı'na teslim etti.

Batman merkezde ikamet Ömer, Betül ve Tuba Yanaç kardeşler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını yetim ve muhtaçlara ulaştırmak için Batman Umut Kervanı bağışladılar. Üçüz kardeşlerin örnek davranışı takdir topladı.

Umut Kervanı Gönüllüsü Rıdvan Üzümcü, başta üçüz kardeşlere ve ailelere teşekkür ederek bu davranışın herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Üzümcü, "Burada belki en önemli ayağı oluşturan anne-babalarında böyle temiz yürekli minikleri, bu tür duyarlılığa ve bize misafir olmalarına sebep oldukları için kendilerine de teşekkür ediyorum. Allah onları Salih ve Salihalardan eylesin, her türlü kötülükten muhafaza etsin." dedi

"Onların bu davranışları inşallah hayırsever büyüklere örnek olur"

Böyle güzel davranışların herkese örnek olması gerektiğini belirten Üzümcü, "Toplumumuzun kanayan sıkıntılarından bir tanesi olan iyiliğin kaybolması ve böyle bir süreçte küçük çocukların bu duyguyu yeniden yeşertmek ve neşvünema bulması açısından yaptıkları ziyareti önemsiyoruz. Ondan dolayı bu duygularını hürmetle karşılıyoruz. Zira onların bu davranışları inşallah hayırsever büyüklere örnek olur. Kumbarada toplayarak bize getirdikleri paralarını tarafımızda kayıtlı olan ihtiyaç sahibi ailelere gıda, et, elbise, kırtasiye olarak ulaştırmaya gayret edeceğiz. Bu vesile ile bizlere katkıda bulunan hayırseverlere, minik çocuklara ve ailelerine teşekkürlerimizi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

"İyi niyette paranın limit açısından pek bir kıymeti yoktur"

Bu masum dokunuşun, yüreklerdeki ve gönüllerindeki zenginliği çok önemsediklerini ifade eden Üzümcü, "Belki miktar olarak çok az olabilir. Fakat yemeden, içmeden kumbaralarına biriktirip 'Alın şunu fakir insanlara verin' demeleri başlı başına bir zenginliktir. Toplumumuzda da böyle bir duyarlılık istiyoruz. Yoksa paranın limit açısından pek bir kıymeti yoktur. Önemli olan böyle bir temiz nesli, kaybolmuş iyilik duygusunu canlandırmasıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=