Lütfen bekleyin..



Eğitimci Önlü: Mülakat ve güvenlik soruşturmaları adaletin celladıdır

06 Ekim 2023, 10:52 - Okunma: 3120

Mülakat ve güvenlik soruşturmalarının ciddi mağduriyetlere neden olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, mülakatın ve güvenlik soruşturmalarının adaletin celladı olduğunu söyledi.

Mülakatın bir zulüm olduğunu, bu nedenle bir an önce kaldırılması gerektiğini ifade eden Önlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bu uygulamaya son vermeye çağırdı.

Daha önceki yıllarda farklı şekilde uygulanan mülakatların 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminden sonra 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeninden uygulamaya alındığını anımsatan Önlü, atılan bu adımın bugün adaletsizliğin, kayırmacılığın anıtı gibi önlerinde durduğunu söyledi.

"Toplumun her kesimi karşı çıkıyor"

Mülakatın büyük haksızlıklara neden olduğunu vurgulayan Önlü, "Toplumun her kesiminin karşı çıktığı, hatta savunucusunun bulunmadığı bu çalışmanın geçmiş yıllarda olduğu gibi torpil ve hukuksuzlukla özdeşleşen 'hamili kart sahibi yakınımdır' uygulamasından başka bir şey değildir." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in son dönemdeki başarılı politikasının mülakat gölgesinde kaldığını ifade eden Önlü, bu durumun kendilerini üzdüğünü kaydetti.

"Mülakatlar hukuksuzluğun kılıfı yapılmak isteniyor"

Son yıllara bakıldığında mülakatların adaleti sağlamadığı gibi bizzat adalettin celladı olduğuna şahit olduklarını belirten Önlü, şöyle devam etti:

"Son günlerde Batman'da ve ülke genelinde yapılan yönetici görevlendirme mülakatları bunu bir daha ispatladı. Onlarca kişi mağdur edildi. Güvenlik soruşturması nedeniyle elenmesine karar verilen yönetici adayları mülakat ile elendi. Bu da gösteriyor ki mülakatlar hukuksuzluğun kılıfı yapılmak isteniyor."

"İhraç edilenlerin tuttuğu kayıtlarla insanlar mağdur ediliyor"

Güvenlik soruşturmalarının oluşturduğu mağduriyetlere de değinen Önlü, "Güvenlik soruşturmalarına da ayrı bir paragraf açılması gerekiyor. Bu soruşturmalar dönemin ihraç edilenleri tarafından tutulan kayıtlar. Ama ne yazık ki hala o kayıtlardan kişiler mağdur ediliyor. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlere, öğretmenlik yapabilirsiniz ama yöneticilik yapamazsınız demek çok tuhaf geliyor doğrusu. Bu uygulamaya da bir an önce son verilmelidir." dedi.

"Hem mülakat hem de güvenlik soruşturmaları tarihin dipsiz kuyusuna atılmalı"

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Önlü, "Son olarak şunu diyebilirim ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Nisan tarihinde Türkiye'nin yüzyılında atılacak doğru atımlar programında mülakatın kaldırılacağı müjdesini vermişti. Biliyoruz ki Cumhurbaşkanımız söz verdiyse yerine getirecektir. Dileğimiz o dur ki hem mülakatlar hem de güvenlik soruşturmaları tarihin dipsiz kuyusuna bir an önce atılmalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=