Lütfen bekleyin..



Batman'da 6-8 Ekim şehitlerini konu alan resim sergisi açıldı

07 Ekim 2023, 14:49 - Okunma: 277

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 9 yıl önce Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Şehit Yasin Börü ve dava arkadaşlarını konu alan bir resim sergisi açtı.

Diyarbakır'da 7 Ekim 2014'de kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtırken gerçekleştirilen saldırılarda PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü, Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Turan Yavaş ve Cumali Güneş unutulmuyor.

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanlığı, bu kapsamda Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmelerini göstermek amacıyla bir resim sergisi açtı.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen resim sergisine halk yoğun bir ilgi gösterdi. Resim sergisini gezenlerin duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Demir, yaptığı açıklamada, 6-8 Ekim şehitlerini yad etmek, o gün yaşanan vahşeti bir kez daha hatırlatmak amacıyla böylesi bir sergi açmak istediklerini söyledi.

Burak Demir

"Onları hatırlamak ve hatırlatmak istedik"

6-8 Ekim şehitlerini asla unutturmayacaklarını vurgulayan Demir, "İl Gençlik Kolları olarak resim sergisi düzenledik. Sergimizin konusu 6-8 Ekim olaylarıdır. 9 yıl önce bugün 6-8 Ekim olaylarında şehit düşen Yasin Börü ve arkadaşlarını anmak için buradayız. Onları hatırlamak ve hatırlatmak istedik. Değil 9 yıl 90 yıl da geçse acımız taze kalacak. Resim sergimize vatandaşların yoğun bir ilgisi var. O gün 9 yaşında olan bir çocuk bugün 19 yaşında. O olaylardan belki de bir haber büyümüş. Bu vahşeti herkese göstermek için böyle bir sergi açtık." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=