Lütfen bekleyin..



Batman halkı HAMAS'ın operasyonunu kutladı, siyonistleri lanetledi

08 Ekim 2023, 15:00 - Okunma: 279

Batman'da bir araya gelen İslami sivil toplum kuruluşları, HAMAS'ın işgal rejimine karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna destek verirken siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını ise tel'in etti.

Batman'da bir araya gelen İslami STK'lar, HAMAS'ın işgal rejimine karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunu kutlamak, siyonist işgal rejiminin saldırını lanetlemek amacıyla kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

İslami STK'ların düzenlediği basın açıklamasına; başta HÜDA PAR olmak üzere, siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Gülistan Caddesi'nde düzenlenen basın açıklamasına katılan binlerce kişi, HAMAS'ın 'Aksa Tufan'ı operasyonunu kutlayıp, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik barbar saldırılarını lanetleyen sloganlar attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasında bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Müslümanların Filistinlilere maddi manevi tüm güçleriyle destek olması gerektiğini söyledi.

"Var gücümüzle Filistinli kardeşlerimize yardım etmeliyiz"

Siyonistlerin hem insanlık hem de İslam düşmanı olduklarını vurgulayan Kılıçarslan, "İsrailliler Peygamberleri öldürenlerdir. Hatta bir günde 313 Peygamberi öldürmüşler. Çocukları, kadınları öldürüyorlar. Son 75 yıldır Filistin'de bu zulmü ve katliamı yapıyorlar. Kur'an'ı Kerim'de Allah Teâlâ 15 defa Yahudilere lanet etmiştir. Allah şeytana bile o kadar lanet etmemiştir. Bu Yahudiler insanlığın, bilhassa İslam'ın düşmanıdırlar. Filistinli Müslümanlara dua etmemiz gerekiyor. Var gücümüzle ve paralarımızla Filistinli kardeşlerimize yardım etmeliyiz ki Allah bizlere kıyamette bunun hesabını sormasın." dedi.

"Filistinli kardeşlerimizle olduğumuzu haykırmak için buradayız"

Daha sonra STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Abdurrahim Demirtaş, yüzyıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek, habis bir kanser gibi büyüyen işgal rejiminin, dün sabah pervasız eylemlerinin karşılığını, mutlak başarıya ulaşan Aksa Tufanı operasyonu ile acı acı tecrübe etmiş olduğunu söyledi.

Demirtaş, "İşte bugün büyük bir sevinçle, Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden yolda elde edilen bu büyük başarıyı kutlamak, Filistinli kardeşlerimizle ve mücahidlerle omuz omuza olduğumuzu haykırmak için buradayız." diye konuştu.

"Bu operasyon yalnız israile değil, tüm zalimlere verilmiş bir cevaptır"

Mescid-i Aksa'nın her gün işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla taciz ve tahkir edildiğine işaret eden Demirtaş, şöyle devam etti:

"Sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyorken, on yaşında çocuklar tutuklanıyorken, Gazze’de ambargo ve abluka şiddetini artırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm Müslümanların izzeti her gün her an çiğnenmeye devam ediyorken gerçekleşen bu operasyon, yalnız israile değil, dünyayı kana boğan tüm zalimlere verilmiş bir cevaptır.

Müslümanların da Filistin davasına gerekli önemi ve önceliği vermesi, tüm maddi olanakların ve manevi desteğin mücahidlerin hizmetine sunması şarttır. Kudüs ve Mescid-i Aksa için gayret göstermek imanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir."

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=