Lütfen bekleyin..



Umre ödüllü Siyer Yarışması'nın 13'üncüsü için start verildi

08 Ekim 2023, 18:27 - Okunma: 3053

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde düzenlen Siyer Yarışması'nın bu yıl 11 Şubat 2024 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek yarışmada dereceye girenlere umre ile çok sayıda ödül verileceği bildirilirken, yarışmanın başvuru işlemlerinin 9 Ekim ile 22 Ocak 2024 tarihleri arasında Peygamber Sevdalılarının web sitesi üzerinden yapılacağı ifade edildi.

"O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla 11 Şubat 2024 tarihinde düzenlenecek Siyer Yarışması ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yarışma Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, yarışmanın dört kategori şeklinde yapılacağını aktardı.

"Peygamber Efendimizin hayatının okunmadığı gönül kalmasın istiyoruz"

Peygamber sevdalısı tüm herkesi yarışmaya katılmaya çağıran Aslan, "Peygamber Efendimizin hayatının okunmadığı, yaşanmadığı ev, ruh, gönül kalmasın diyerek birçok etkinliğe imza atan Peygamber Sevdalıları Vakfımız, Hazreti Peygamberi toplum hayatının öznesi yapma amacına hizmet edecek 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı siyer yarışması düzenleyecektir. 22 Ocak 2024 tarihine kadar başvuruları devam edecek olan Siyer Yarışması 11 Şubat 2024 Pazar günü yapılacaktır." dedi.

"O'nu tanımanın yolu O'nu okumaktan geçer"

Siyer Yarışmasıyla Peygamber Efendimizi tanıtmayı amaçladıklarını belirten Aslan, "İşte örnek, işte model, Allah’ın rol model olarak bize gösterdiği Fahri Kâinat-ı anlamak,  hayatımıza taşımak, onunla hayatlanmak için O'nu tanımak gerekir. O'nu tanımanın yolu da O'nu okumaktan geçer. Siyer Yarışması hem O'nu tanımaya vesile olacak hem de yüzlerce ödülün kapılasını aralayacak. Şüphesiz yaşadığımız buhranlı hayatın, manevi boşluğun yegâne reçetesi Kur'an'ın mücessemleşmiş, ete kemiğe bürünmüş hali olan Resulüllah Aleyhisselatu Vesselamdır. O en iyi baba, en iyi lider, en iyi komutan, en iyi eş, dosttur. Sosyal hayatın, tüm statü ve rollerinin en iyi modelidir." diye konuştu.

"Hem dünyamızı, hem de ahiretimizi cennet yapmak istiyorsak yol ittiba-i Resulullah'tır"

"Hem dünyamızı, hem de ahiretimizi cennet yapmak istiyorsak yol ittiba-i Resulullah'tır" diyen Aslan, "Resulullah’ın Numune-i İmtisal olan siretini okumak sadece kronolojik bir silsile halinde Peygamberimizin hayatını okumak demek değildir. O'nun mesajını hayatımıza taşımak, gönül dünyamızı aydınlatmaktır. Düzenleyeceğimiz Siyer Yarışmasının bu amaca matuf olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarışma kategorileri ve sorumlu kitaplar:

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışmasının kategorileri ve sorumlu kitaplar hakkında da bilgi paylaşan Aslan, şunları söyledi:

"Birinci kategori: 4'üncü ve 5'inci sınıf öğrencileri. 2'nci kategori: 6'ncı ve 7'nci ile 8'inci sınıf öğrencileri. 3'üncü kategori: Lise öğrencileri 9'uncu ve 10'uncu ile 11'inci ve 12'nci sınıf ile örgün eğitimde okumayıp 2008 ve sonrası doğumlu olanlar. 4'üncü kategori: Diğer (Belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar.)

Yarışma kitapları: Birinci ve 2'nci kategori: Yazar Abdullah Ayyıldız'ın Semere Yayıncılıktan 'Alemlere Rahmet Efendimiz (SAV)' adlı eser. 3'üncü ve 4'üncü kategori: Yazar İbrahim Dağılma'nın Semere Yayıncılıktan "Hz. Muhammed (SAV) En Güzel Örnek" adlı eser olacaktır."

Başvuru koşulları ve genel bilgiler:

Yarışmanın başvuru işlemlerinin 9 Ekim ile 22 Ocak 2024 tarihleri arasında http://peygambersevdalilari.com web sitesi üzerinden yapılacağını belirten Aslan, "Yarışmanın yapılacağı yerler ve yarışma tarihi-saati: Yarışma, Peygamber Sevdalıları Vakfınca belirlenen http://peygambersevdalilari.com  web sayfasında yayınlanacak olan yarışma merkezlerinde 11 Şubat 2024/Pazar 11.00-12.30 saatleri arasında tek oturumda aynı anda yapılacaktır.

Yarışmada A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü vardır. Kitapçıklarda birinci ve 2'nci kategoride 60 soru ve 90 dakika cevaplama süresi, 3'üncü ve 4'üncü kategoride 75 soru ve 90 dakika cevaplama süresi olup, puanlama 100 üzerinden değerlendirilecektir." dedi.

Yarışmanın ödülleri:

Ödüllerin Türkiye geneli dağıtılacağını aktaran Aslan, "Ödüllerimiz şunlardır: Birinci kategoride: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, akıllı bilekli saat gibi toplamda 400 ödül. 2'nci kategoride: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 600 ödül. 3'üncü kategoride: Umre, dizüstü bilgisayar, çeyrek altın, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 152 ödül. 4'üncü kategoride: Umre, dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın ve kol saati gibi toplamda 153 ödül olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Gayemiz O'ndaki örnekliği herkesin okumasını, bilmesini sağlamaktır"

Açıklamanın sonunda Aslan, şunları söyledi: "Gayemiz; 'Andolsun ki Allah'ın Resulünde, sizin için uyulacak en güzel bir örnek var' ayeti gereği O'ndaki örnekliği herkesin okumasını, bilmesini sağlamaktır. 'Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat etmektedirler. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin ve içtenlikle selam verin.' ayeti gereği sınav kitabımız okundukça Peygamberin salat ve selamlarla anılmasıdır. O'nu tanıyanların daha iyi tanımasını, O'na bağlı olanların muhabbet ve bağlılığının daha da artmasına vesile olmaktır." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=