Lütfen bekleyin..



Batman'da Filistinliler için dua edildi

12 Ekim 2023, 10:08 - Okunma: 464

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları 6'ncı gününde artarak devam ederken dünyanın dört bir tarafından HAMAS'ın "Aksa Tufanı" operasyonuna destekler de sürüyor.

Batman Sivil Toplum Platformu tarafından "Sabah Namazında Aksa İçin Dua Vakti" teması kapsamında Filistinlilere destek amacıyla bir dua programı düzenlendi.

Ulu Camiinde düzenlenen programa katılan çok sayıda vatandaş, bu kez ellerini siyonist işgal rejiminin saldırısı altındaki Filistinli Müslümanlar için semaya kaldırdı.

Bayanların da olduğu programda vatandaşlar, kılınan sabah namazının ardından gözyaşları arasında Mescid-i Aksa'nın, Filistin topraklarının özgürlüğüne kavuşması, HAMAS'ın operasyonlarının zaferle sonuçlanması için dua etti.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Fevzi Aydın, yaptığı açıklamada, Filistin'de, Gazze'de işgal rejimi tarafından yapılan katliama tepki göstermek amacıyla günlerdir etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

"Kardeşlerimizin duamıza ve maddi yardımımıza ihtiyacı var"

Etkinliklerinin devam edeceğini belirten Aydın, "Filistinli kardeşlerimize dua ettik. Tüm Müslüman kardeşlerimizden isteğimiz bu tür etkinliklere iştirak etmeleridir. Özellikle gece namazlarında dua etmelerini istiyoruz. Kardeşlerimizin bugün duamıza ve maddi yardımımıza ihtiyacı var. Eğer bugün Filistinli kardeşlerimize sahip çıkmazsak, onlara dualarımızı göndermezsek ne zaman göndereceğiz." dedi.

"Hayatımızı rahat bir şekilde sürdüremeyiz"

Müslümanların Filistinlilere maddi ve manevi destek olması gerektiğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Bugün bizler evlerimizde çocuklarımızın yanında rahat bir şekilde hayatımızı sürdüremeyiz. Gazze'deki Müslümanlara yapılan zulümlere sessiz kalırsak emin olun yarın bu zulümler kapımıza dayanır. O zaman bize de yardım edecek, bizim için de ellerini açacak kimseyi bulamayacağız. Bundan dolayı bizler İslami sivil toplum kuruluşları olarak her gün birkaç yerde etkinlikler yapacağız. Bu konuda tüm Müslümanların duyarlı olmasını istiyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=