Lütfen bekleyin..



Batman'da üniversite öğrencilerinden 'Aksa Tufanı'na destek

16 Ekim 2023, 16:05 - Okunma: 293

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğunun düzenlediği basın açıklamasında siyonist işgal rejiminin katliamları lanetlenirken HAMAS'ın Aksa Tufanı operasyonuna ise destek verildi.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda üniversite öğrencisi destek verdi.

Her zaman Filistin halkının yanında olduklarını belirten üniversite öğrencileri, Filistin'e desteğin en kutsal mücadelelerden olduğunu söyledi.

Basın açıklamasından önce açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Vechi Sönmez, "Bugün öyle bir gündür ki her bir Müslümanın sesini yükseltmesi gereken içindeki acıyı ve sızıyı göstermesi gereken, dışa vurması gereken bir gündür. Bütün Peygamberlere imam ve rehber olduğu Mescid-i Aksa bugün zalim ve siyonizm altında inim ineyim inlemektedir." dedi.

"Şeytani güçler sessizce Filistin'i kana bulmakta"

Filistin halkının büyük zulümler altında olduğunu belirten Sönmez, "Siyonistler çoluk çocuk, yaşlı, hasta demeden Filistin’deki Müslümanları susuz, gıdasız, ilaçsız her türlü yardımdan mahrum bırakmaya çalışıyorlar. Zalim siyonist, büyük şeytan ABD başta olmak üzere İngiltere’nin onların uşağı olan batı emperyalizminin Avrupa'nın bütün zalim mekanizmaları sessiz ve dehşet verici bir şekilde orayı kana bulamaktadırlar." diye konuştu.

"Sistematik işgal ve katliam devam etmekte"

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Muhammed Hüseyin Ayyıldız, siyonistlerin her geçen gün işgallerini arttırdıklarını belirterek, "Bir asırdan uzun bir süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine meydan okumaktadır." dedi.

"Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz"

Direnişin maddi ve manevi olarak yanında olduklarını söyleyen Ayyıldız, "Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır." dedi. (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=