Lütfen bekleyin..



Kozluk’ta Mekke’nin Fethi programı

01 Ocak 2016, 16:28 - Okunma: 2415

Batman’ın Kozluk ilçesinde Mekke’nin Fethi’nin 1385’inci yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programla Mekke’nin fethi kutlandı.

Batman’ın Kozluk ilçesinde bulunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Temsilciliği, Mekke’nin Fethi’nin 1385’inci yıldönümü münasebetiyle 29 Ekim Konferans Salonunda düzenlediği programla Mekke’nin fethini kutladı.
Katılımın yoğun olduğu program Molla Mahmut Abracı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Program, AGD Kozluk İlçe Temsilcisi Zafer Ekren’in açılış konuşmasıyla devam etti. Ardından programa konuşmacı olarak katılan Eski Kozluk İlçe Müftüsü ve aynı zamanda İlahiyatçı Zeynelabidin Çınar, Mekke’nin fethinin önemine ve günümüz Müslümanlarının Mekke’nin fethinden çıkarmaları gereken ders ve ibretlere değindi.
Mekke’nin Tevhid’in merkezi konumunda olduğunu vurgulayan Çınar, “Mekke’nin fethinde tarihte eşi ve benzeri görülmeyen bir fetihle karşı karşıyayız. Mekke’nin fethinde anlattığımız bazı hadiseler Müslümanların hiçbir zaman av olmadığını gösterir. Mekke’nin fethinde hiçbir zaman zaaf yok, izzet var, onur var, tebliğ var, ama zaaf yok. Hak var, mağfiret var, sevgi var ama zaaf yok. Zira Peygamber Aleyhisselam gerçekten onlara hukuken istediğini yapabilir. Çünkü savaşta esirdirler. Mallarına el koyabilir. Diyor ki, ‘Ey Kureyş bugün size ne yapayım?’ Diyorlar ki, ‘Sen iyi bir insansın Ey Muhammed. Senden hayır bekleriz.’ Resulullah onlara dedi ki; ‘Bugün size kınama yoktur, Allah sizi affetsin, affedildiniz’diyor. İşte Müslüman mücahitlerin bilmesi gereken ibretler. Müslüman gaspçı değildir, Müslüman hırsız değildir, Müslüman zarar veren değildir.” şeklinde konuştu.
‘Mekke’nin fethi gönüllerin fethidir’
Mekke’nin fethinde çok ibret verici hadiselerin yaşandığını belirten Çınar, konuşmasının devamında, “Bu ibretlerden biride şudur; 20 yıl İslam ve Müslümanlarla mücadele eden İkrime bin Ebu Cehil İslam’a o kadar düşman ve kindar ki, ezan sesini duyunca diyor ki; ‘iyi ki babam ölmüş de bu eşek anırmasını duymamış’ diye ezana karşı kinini kusuyor. Bu derece kindar bir insan. Sonra İkrime esir alınınca İkrime Resulullah’ın yanında Müslüman oluyor. Zira İslam’a bu kadar kindar olmasına rağmen Resulullah’ın ona karşı tebliğ ve davet metodu İkrime’nin Müslüman olmasına ve daha sonra da bir savaşta şehid olmasına belki de vesile oluyor. Bu yüzden biz Mekke’nin fethi en büyük fetihtir diyoruz. Çünkü Mekke’nin fethi bir toprağın değil gönüllerin fethidir.” ifadelerini kullandı.
Program daha sonra slayt sunumuyla devam etti. İbrahim Tunç ve İsmail Tufan’ın seslendirdikleri ilahi ve ezgiler programa ayrı bir manevi hava kattı. 
Ardından Siyer’i Nebi yarışmasında İlçe de ilk üçe giren öğrencilere hediyeleri takdim edildikten sonra program Osman Kaya’nın ettiği dua ile son buldu. 

Etiketler : Mekke'nin Fethi,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=