Lütfen bekleyin..



Sason'da bir araya gelen İslam'i STK'lardan Filistin halkına destek

22 Ekim 2023, 12:52 - Okunma: 349

Batman'ın Sason ilçesinde bir araya gelen İslam'ı STK'lar, işgalci siyonist şebekenin Gazze'deki saldırılarına sert tepki gösterdi.

Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonu neticesinde büyük kayıplar veren işgal rejiminin, Gazze'de hedef gözetmeksizin yaptığı bombardımana tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Batman'ın Sason ilçesinde bir araya gelen STK'lar, düzenledikleri basın açıklamasında Kur'an'ı Kerim okundu, dualar etti.

Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve sık sık tekbir getiren vatandaşlar, "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Sason temsilcisi Şenol Aksoy, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu ve Peygamber Efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhit akidesinin ilk merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

"Mekke, Medine, Kabe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa aynı şekilde Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa da o kadar kutsaldır"

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının sıradan bir toprak davası olmadığını belirten Aksoy, "Bugün siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik yapmış olduğu savaş suçlarına karşı yapılması gerekenleri gür seda ile idarecilere duyurmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Biz Müslümanlar için Kudüs ve Mescid-i Aksa sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhit akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davası sıradan bir toprak davası değil, bilakis bir inanç ve iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kabe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsalsa aynı şekilde Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa da o kadar kutsaldır." ifadelerini kullandı.

"Tüm İslam ülkeleri ve bizler direnişin kahramanlarına çok şey borçluyuz"

Aksoy, "Aksa Tufanı hareketine ve HAMAS'a, İzzettin El Kassama, İslami Cihad'ın yiğitlerine çok şey borçluyuz. Bizler belki farkında değiliz, ümmetin bu yiğit evlatları, 75 yıldır sadece kendi topraklarını korumuyorlar, siyonitlerin BOP'una da karşı adeta bir set olup durmaktadırlar. Böyle bir direniş olmasaydı, kim bilir bu hayallerini kuran siyonistler, şimdiye kadar yaşamış olduğumuz topraklara kadar işgali genişletmişlerdi. Ancak ümmetin bu kahraman evlatları kendilerini bizlere siper ederek, siyonistlerin önüne set olup durdular. Bu yüzden tüm İslam ülkeleri ve bizler direnişin kahramanlarına çok şey borçluyuz." dedi.

"Her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız"

Filistin için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Aksoy, "Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız ve canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve kardeşlerimizin yanındayız." şeklinde konuştu.

Program yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=