Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalıları: Gündemimiz Kudüs ve Mescid-i Aksa olmalı

23 Ekim 2023, 11:17 - Okunma: 526

Müslümanların ana gündemlerinin Kudüs ve Mescid-i Aksa olması gerektiğini belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, bu münasebetle 7'den 70'e herkese bu bilinç ve şuur aşılanması gerektiğini vurguladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, İslam toplumunun Kudüs ve Mescid-i Aksa hassasiyeti ile Yahudilik-siyonizm konuları hakkında dikkat çeken önemli açıklamalarda bulundu.

İslam ümmeti olarak siyonist Yahudilerin önderliğindeki Batı dünyasına karşı varlık savaşı verdiklerini ifade eden Şimşek, bugünkü Gazze savaşının, Filistin ve Kudüs'ün kurtuluş savaşının bir Furkan savaşı, hakla batılın savaşı olduğunu söyledi.

Bu savaş Batı dünyasının İslam ümmetine dayattığı, İslam ümmetinin kutsallarına yönelmiş, İslam medeniyetinin doğuşunu engellemeye yönelik bir savaş olduğuna dikkat çeken Şimşek, israil, Batı dünyasının İslam dünyasına karşı kurmuş olduğu ve İslam dünyasının vahdet ve özgürlüğünü engelleme amacı taşıyan bir ön cephe, bir ileri karakolu olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek

"Siyonistler insanlık için büyük bir tehdittir"

Tarih boyunca Yahudilerin, İslam'a ve Müslümanlara, tevhid ehline, İslam Peygamberlerine, Allah'ın hak dinine karşı zamanın şirk güçleriyle iş birliği yaptığının altını çizen Şimşek, günümüzde de bu iş birliğini sürdürüp hatta İslam'a karşı verilen savaşın önderliğini üstlendiklerini kaydetti.

Batılı Haçlıların ve diğer şirk güçlerinin İslam ümmetine yönelik savaş ve kıyımlarının, işgallerinin çoğunun arkasında Siyonistlerin olduğuna işaret eden Şimşek, siyonist Yahudilerin İslam ümmeti ve İslam dünyasının geleceği için bütün insanlık ailesi için büyük bir tehdit olduğunu söyledi.

"Bu savaş hak ile batılın savaşıdır, Müslümanlar bu mukaddes savaşta yer almalıdır"

Siyonistlerin hedefinde tüm İslam ümmeti ve insanlık olduğunu dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Bu sadece bir israil-Filistin meselesi değildir. Bu savaş siyonist lobilerin öncülük ettiği modern Batı uygarlığının savaşıdır. Hak ile batılın savaşıdır. Bir Furkan savaşıdır. Kur'an'da çevresi mukaddes kılınmış, İslam'ın üçüncü mukaddes kenti Kudüs'ün, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşturulması savaşıdır. Bu mücadele tüm İslam ümmetinin üzerine farzdır. Tüm dünya Müslümanları, bu mukaddes savaşta yerlerini almalı ve vahdet içinde, ümmetin özgürlüğü ve izzeti için savaşmalıdır."

"Herkese Kudüs ve Mescid-i Aksa bilinci aşılanmalı"

Ana gündemlerinin Kudüs ve Mescid-i Aksa olması gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Bu azgın topluluğu nesillerimize anlatmalı, gerçek yüzlerini, gerçek emellerini işlemeli, bu konuda bilinci yükseltmeye çalışmalıyız. Tüm kesimler, camialar, vakıflar, dernekler, kurumlar olarak bu konuda sorumluluk almalı ve devam eden bu süreç vesilesiyle, somut örnekler üzerinden özel ve yoğun bir çaba içerisine girmeliyiz. Öyle ki okullarda öğretmen ve hocalarımız, üniversitelerde akademisyenlerimiz, camilerimizde hocalarımız hemen herkes bunu kendisine görev kabul etmeli, bir sorumluluk olarak görmelidir. Çobanından çiftçisine, öğrencisinden öğretmenine, esnafından emeklisine, memurundan işçisine, kadın-erkek, genç yaşlı, herkese bu bilinç ve şuur aşılanmalıdır." dedi.

Yahudilik, siyonizm ile ilgili işlenmesi gerekenler konular

Şimşek, Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak işlenmesini tavsiye ettikleri konu başlıklarını ise şöyle sıraladı:

"Hazreti İbrahim'den başlanarak Yahudilik nedir, nereden gelmektedir? Yahudilerin tarih boyunca sergiledikleri ihanetler nelerdir? (Hazreti Yusuf'a, Hazreti Musa'ya, Hazreti Zekeriya'ya, Hazreti Yahya'ya, Hazreti Muhammed'e, Müslümanlara yönelik ihanetleri.) Siyonizm nedir, siyonistler ne istiyor? Arz-ı mev'ud nedir, bununla ne kastediliyor? Siyonistler Filistin topraklarını ne zamandan beri işgal etmeye başladılar? (Bununla ilgili tarihi seyir nedir, Teodor Herzl kimdir ve bu anlamda ne yapmıştır? Birinci dünya savaşında neler yaşandı ve İngiltere neler yaptı? 2'nci dünya savaşında neler yaşandı, 1948 yılında neler oldu?) Kudüs ve Mescid-i Aksa biz Müslümanları neden ilgilendiriyor? (Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın İslam'daki yeri ve önemi nedir? Ayet ve hadisler bu konuda ne diyor? Müslümanların Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda ne gibi görev ve sorumlulukları vardır?)" (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=