Lütfen bekleyin..



İmam hatip öğrencileri kermesten elde ettikleri geliri Gazze'ye bağışladı

23 Ekim 2023, 12:20 - Okunma: 577

Batman'da imam hatip lisesi öğrencileri, Filistin yararına düzenledikleri kermesten elde ettikleri 73 bin lirayı Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanına bağışladı.

Siyonist işgal rejiminin saldırı ve ambargosu altında olan Filistinlilere yönelik destekler artarak devam ediyor.

Toplumun her kesiminden Filistinli Müslümanlara maddi ve manevi destekler sürerken, Filistinlilere anlamlı bir bağış da Batman Kozluk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden geldi.

Filistinliler yararına kermes düzenleyen okul idaresi ve öğrencileri, kermesten toplanan 73 bin TL tutarındaki yardımı Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanına bağışladı.

Kermesten elde ettikleri geliri Umut Kervanı yetkililerine teslim eden Kozluk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Zeynep Önal, yaptığı açıklamada, Filistin meselesinin bir toprak kavgası olmadığını söyledi.

Zeynep Önal

"Bu bizim için en büyük dert, dava, kavgadır"

Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için kutsal bir yer olduğunu belirten Önal, "Bu bizim için en büyük dert, dava, kavgadır. Bizim kutsalımız olan Mescid-i Aksa için hepimiz direneceğiz. Orayı Yahudi'nin, kafirin, siyonistin eline teslim etmemek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bir öğrencinin, bir öğretmenin, bir idarecinin, bir devlet yetkilisinin elinden ne geliyorsa o yardımı yapmalıdır. Kanımızla, canımızla, tüm varlığımızla onlara destek olduğumuzu, burada olduğumuzu, onlarla birlikte olduğumuzu söyleyeceğiz." dedi.

"73 bin liralık bağış topladık"

Filistinli Müslümanlara destek için kermes düzenlediklerini ifade eden Önal, "Bu minvalde Kozluk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Filistinli kardeşlerimiz için bir kermes düzenledik. Sağ olsun idarecilerimiz, öğrencilerimiz yardımcı oldular. Toplamda 73 bin liralık bağış topladık. Bunu Umut Kervanı vesilesiyle Filistinli kardeşlerimize ulaştırmak istedik." diye konuştu.

Rıdvan Üzümcü

"İnşallah bağışı yerine ulaştıracağız"

Öğretmen ve öğrencilerin Gazze için düzenlediği kermesin çok anlamlı olduğunu belirten Umut Kervanı Batman Derneği gönüllülerinden Rıdvan Üzümcü ise öğrenci ve idarecilerine teşekkür etti.

Üzümcü, "Kozluk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile idarecileri düzenledikleri kermesten elde ettikleri parayı Gazze'ye verilmek üzere bize bağışladılar. İnşallah bizlerde bu bağışı yerine ulaştıracağız. Yaptıkları bu anlamlı çalışmalarından dolayı kendilerinden Allah razı olsun." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=