Lütfen bekleyin..



'Filistin'e dua nöbetinde' eller semaya kalktı

24 Ekim 2023, 20:05 - Okunma: 517

Düzenledikleri programlarla Filistinli Müslümanlara desteklerini sürdüren Batmanlılar, siyonist işgal rejimi tarafından bombardıman altına alınan Filistin'deki mazlum halk için ellerini semaya kaldırarak dua etti.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları 18'inci gününde devam ediyor.

Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlenen saldırılar sonucu aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 5 bini aşkın Filistinli şehid oldu, on binlercesi ise yaralandı.

Siyonist işgal rejiminin hava saldırıları nedeniyle şu ana kadar yaklaşık bir buçuk milyon Filistinlinin yerinden olduğunu açıklandı.

HAMAS'ın "Aksa Tufanı" operasyonlarına destek veren Batman'daki İslami sivil toplum kuruluşları, işgal rejiminin Gazze saldırılarında şehid edilen Filistinli Müslümanlar için başlattıkları "Filistin için dua nöbeti" bugünde sürdü.

Kudret Camii'nde düzenlenen programa katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, kıldıkları yatsı namazının ardından saldırılarda şehid olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Vatandaşlar, daha sonra Gazze'de işgal rejiminin yoğun saldırıları altındaki Müslümanlara destek için Kur'an'ı Kerim okuyup dua etti.

Etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Fevzi Aydın, mazlum Filistinli halkı için destek programlarının süreceğini söyledi.

Feyzi Aydın

"Etkinliklerimiz sürecek"

Aydın, "Filistin halkına destek için İslami STK'lar olarak günlerdir etkinlikler yapıyoruz. Bugün Kudret Camiinde gıyabi cenaze namazı ve dua programı icra ettik. Cuma günü Haznevi Camiinde yine gıyabi cenaze namazı ve dua programımız olacak. Atatürk Parkında 15 gün boyunca çadır kurulacak. Seminerler verilecek, görsel etkinlikler yapılacak. Cuma, cumartesi ve pazar günü Filistin yararına kermes düzenliyoruz." dedi.

"Küfür milleti bir olmuş"

"İçimiz yanıyor" diyen Aydın, şöyle devam etti: "Keşke elimizden daha büyük şeyler gelseydi. Şu anda bunları yapabiliyoruz. Küfür milleti bir olmuş, Müslümanların üzerine çullanmış. Çocukları, bebekleri katlediyorlar. Bizlerde dualarımızla ve maddi yardımlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Allah bir an önce Müslüman kardeşlerimiz için bir an önce hayırlı bir kapı açsın, onlara zaferler nasip etsin inşallah." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=