Lütfen bekleyin..



İş adamlarından siyonist işgal rejimi ürünlerini boykot kararı

25 Ekim 2023, 10:47 - Okunma: 1782

Hak ve Sanayici İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şubesi, mazlum Filistin halkı ve Gazze'den yana taraf olduklarını ilan ederek siyonist işgal rejiminin ürünlerini boykot kararı aldı.

Gazze'de soykırım yapan işgal rejiminin ürünlerini boykot çağrıları artıyor. Siyonist işgal rejiminin ve yandaşı Batılı ülkelerin ürünlerini boykot çağrısı yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanından sonra bu defa da HAKSİAD Batman Şubesi boykot kararı aldı.

HAKSİAD Batman Şubesinde konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına HAKSİAD yönetimi ve derneğe bağlı iş adamları katıldı.

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi de basın açıklamasına katılarak üyesi olduğu HAKSİAD'ın boykot kararına destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, işgal rejiminin Gazze'deki mazlum Filistin halkına karşı soykırım uyguladığını söyledi.

"Filistin halkına karşı soykırıma dönüşen katliamlar yapılıyor"

Çetiz, "7 Ekim tarihinden beri siyonist israil çetesi, yıllardır kuşatma ve ambargo altında ölüm kalım mücadelesi veren ve iki milyon insanın daracık bir alana sıkıştırılan Gazze'deki mazlum Filistin halkına karşı soykırıma dönüşen katliamlar yapmaktadır. Tüm dünyanın gözü önünde çocuk, kadın, yaşlı demeden okullar, hastaneler, camiler, meskenler yoğun bir bombardımana tabi tutulmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Gazze'ye Hiroşima'ya atılan atom bombasından daha fazla bomba atıldı"

Amerika ve tüm Batılı devletlerin bu soykırımı desteklediklerini vurgulayan Çetiz, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar Hiroşima'ya atılan atom bombasından daha fazla bombanın atıldığı Gazze için sözüm ona kendilerini medeni dünyanın jandarması olarak gören ABD ve Birleşmiş Milletlerde veto yetkisine sahip ülkeler, yapılan vahşete karşı bir tavır sergilemek yerine terör örgütü israili desteklemekle kalmayıp soykırıma karşı çıkan kısık sesleri de bastırmaya çalışmaktadırlar."

"Tüm üyelerimizi ve halkımızı boykota katılmaya davet ediyoruz"

Uluslararası tüm kurumların, kanun, kural ve sözleşmelerin ayaklar altında paçavraya dönüşmüş bulunmakta olduğunu vurgulayan Çetiz, "HAKSİAD Batman Şubesi olarak, yapılan soykırım ve vahşete tarafsız ve seyirci kalmayıp, mazlum Filistin halkı ve Gazze'den yana taraf olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu kapsamda katil terör örgütü israile destek veren firmaların ürettiği ürünlerin bir kısmını ilk etapta boykot ediyoruz. Tüm üyelerimizden ve zalime karşı mazlumdan yana olan tüm halkımızdan söz konusu boykota katılmalarını davet ediyoruz." diye konuştu.

"Maddi manevi bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz"

Filistin halkını her türlü imkanla destekleyeceklerini belirten Çetiz, "Soykırım ve katliamlara maruz kalan Filistin halkının yanında olduğumuzu, maddi manevi bütün imkanlarımızı seferber edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz." dedi. (İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=