Lütfen bekleyin..



Batman'da sağlıkçılar işgal rejiminin saldırılarını protesto etti

26 Ekim 2023, 12:46 - Okunma: 235

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlarına tepki gösteren Batman'daki sağlıkçılar, uluslararası kuruluşlara çağrıda bulundu.

Sağlık-Sen Batman Şubesi, siyonist işgal rejimi tarafından haftalardır Gazze'de Filistinli Müslümanlara yönelik düzenlenen saldırıları basın açıklamasıyla protesto etti.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Halil İbrahim Dursun, Gazze'de savaş suçunun işlendiğini söyledi.

"İki yüzlü batı vahşeti görmüyor"

Gazze'de işgal rejimi tarafından soykırım yapıldığını ifade eden Dursun, "Gazze'de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta. Uluslararası toplum, medeni (!) Avrupa, Gazze'deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İki yüzlü batı uygarlığı, Gazze'de başını kuma gömmüştür. İki yüzlü batı bu vahşeti görmemektedir." dedi.

"Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu?"

İnsan hakları örgütlerinin ise üç maymunu oynadığını vurgulayan Dursun, "Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu? İnsan hakları savunucularından haber var mı? Gazze'de şu anda sivil binalar bombalanıyor. Hastaneler bombalanıyor. İbadethaneler bombalanıyor. Çocuklar öldürülüyor. Kadınlar öldürülüyor. Yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor. Ambulanslar vuruluyor. İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara, hastanelere saldırı yapılması insanlık dışıdır, insanlık suçudur." ifadelerini kullandı.

"Gazze'de hastaneler hizmet dışı kalmıştır"

Savaşlar dahil her dönemde hastanelerin saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul gördüğüne dikkat çeken Dursun, şöyle devam etti:

"Ancak bugün, katil israil, hastaneleri gözünü kırpmadan vurmaktadır. İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalması kabul edilemez. Gazze'de hastaneler hizmet dışı kalmıştır. Sağlık merkezleri, elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellendiği için ulaşamıyor, insanlığın ve merhametin önü kesilmiştir, yolu bağlanmıştır."

"Yoğun bakımlarda bebekler can veriyor, yaralılara bakım yapılamıyor"

Gazze'de çocuklar ilaç ve elektrik olmadığı için öldüğünü belirten Dursun, "Yoğun bakımlarda bebekler can veriyor. Yaralılara bakım yapılamıyor. Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze'de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir. İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=