Lütfen bekleyin..



Gazze'deki şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı

27 Ekim 2023, 13:18 - Okunma: 527

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu şehid olan Filistinli Müslümanlar için Batman'da halkın yoğun katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Gazze'deki şehidler için "Gıyabi cenaze namazı ve dua" temasıyla bir program düzenlendi.

Batman merkez Haznevi Camiinde düzenlenen programda cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü ve Müslüman halkın siyonist işgal rejiminin zulmünden kurtuluşu için gözyaşları içerisinde dua etti.

Programın ardından STK'lar adına İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Filistinli Müslümanlar için maddi ve manevi destek programlarının devam edeceğini söyledi.

"Bizler durmayacağız"

Önlü, "Günlerdir zalim israilin Filistin'deki halka yağdırdığı bombalar nedeniyle Batman'da sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar olarak sürekli alanlardayız. Onlar bombalar attıkça biz de durmayacağız. Batman'da çok güzel mitingler yaptık, etkinlikler devam ediyor. Cuma günleri de gıyabi cenaze namazlarına devam edeceğiz. Filistin'deki kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımcı olmak için bugünde kermes açacağız. Bundan sonra da değişik etkinliklerle devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=