Lütfen bekleyin..



Batman'da STK'lar Gazze için 3 gün sürecek kermes açtı

27 Ekim 2023, 16:00 - Okunma: 608

Batman'da İslami sivil toplum kuruluşları, siyonist işgal rejiminin saldırı ve ambargosu altındaki Gazze'ye destek için 3 gün sürecek kermes açtı.

Filistinli Müslümanlar için haftalardır etkinlikler düzenleyen Batman'daki İslami STK'lar, bu kez İHH öncülüğünde tüm geliri Gazze'ye ulaştırılmak üzere 3 gün sürecek olan bir kermes düzenledi.

Atatürk Parkı yanında 29 Ekim'e kadar 10.00 ila 18.00 saatleri arasında açık olacak kermese tüm hayırseverler davet edildi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği kermeste; Sıcak ev yemekleri, tatlı, hediyelik eşya ve giyim çeşitleri satılıyor.

Kur'an'ı Kerim tilavetinin okunduğu kermeste, İl Müftüsü Nihat Kök, Filistinli Müslümanlar için dua etti.

Kermes hakkında açıklamalarda bulunan İHH Batman Şube Başkanı Mehmet Latif Kaya, 3 sürecek kermesin bugün açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Gazze'de büyük bir zulüm ve katliam var"

Filistin'de büyük bir dram ve zulmün yaşandığını vurgulayan Kaya, "Orada kadınlar, çocuklar ve siviller katlediliyorlar. Orada büyük bir zulüm ve katliam var. Bu münasebetle Batman'daki STK'larla birlikte ortak olarak cuma, cumartesi ve pazar günleri olacak şekilde kermesimiz açık olacaktır. Kermesten elde edilen gelirleri Gazze'ye ulaştıracağız."

Mehmet Latif Kaya

"Batmanlı kardeşlerimizi kermese bekliyoruz"

Halkı kermese katkı vermeye davet eden Kaya, "Batman'daki tüm halkımız kermesimize iştirak edip, kimisi getirdiği yemeğiyle, kimisi cebindeki parasını, kimi su getiriyor, kimisi de yemek alarak katkı sunuyor. Küçük çocuklarımız evde biriktirdiği kumbaralarını Gazze'deki çocuklara ulaştırmak için bağışlıyorlar. Allah herkesten razı olsun. 3 gün boyunca tüm Batmanlı kardeşlerimizi kermese bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=