Lütfen bekleyin..



İşgal rejiminin saldırılarına tepki gösteren Batmanlılar intikam sloganları attı

28 Ekim 2023, 03:00 - Okunma: 241

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarına tepki için ayaklanan binlerce Batmanlı, HAMAS'a destek siyonistlere yönelik intikam sloganları attı.

İşgal rejiminin Gazze'de uyguladığı yoğun bombardıman sonrası ayaklanan binlerce Batmanlı, siyonist işgal rejiminin katliam girişimlerini protesto etti.

Atatürk Parkı'nda bir araya gelen öfkeli kalabalık, sık sık tekbir getirip "Ceng cihat şehadet", "Dişe diş kana kan intikam", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Ordu Kudüs'e hükümet göreve" sloganları attı.

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ile STK başkanlarının da katıldığı protesto gösterisinde yapılan konuşmalarda vahdet çağrısında bulunularak, siyonist işgal rejiminin mallarının boykot edilmesi çağrısı yapıldı.

Araştırmacı-Yazar İhsan Süreyya Sırma, Kur'an'ı Kerim'e, tarih kitaplarına bakıldığında Allah'ın peygamberlerine zulüm yapanların sadece Yahudiler olduğunu gördüklerini söyledi.

İhsan Süreyya Sırma

"Hazreti İsa Peygambere ihanet ediyorlar"

Sırma, "İsa aleyhi selamı çarmığa kim götürdü? Bu lanet olası Yahudiler. Ama bugün Amerikalı ve Avrupalı Hristiyanlar gaflet ve hıyanet içindeler. İsa Peygambere ihanet diyorlar. Allah'a ihanet ediyorlar. Bugün Yahudilere kölelik yapan Hristiyanlar kendi dinlerine göre ihanet içindedirler. Yahudilerden başka peygamber öldüren kavim yoktur. Bugün yine Yahudiler azmışlar. Çünkü dinlerini de terk ettiler. Artık nefislerinin kölesi ve kulu oldular." diye konuştu.

Molla Mehmet Beşir Varol

"Başımıza gelen musibetlerin en büyük sebebi Müslümanların ihtilafındandır"

Burada bir konuşma gerçekleştiren İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Beşir Varol ise şunları söyledi:

"Başımıza gelen musibetlerin en büyük sebebi Müslümanların ihtilafındandır. Eğer bizler vazifelerimizi yerine getirseydik ve Allah'ın bize emrettiği gibi 'Hep beraber Allah'ın ipine sımsıkı sarılın ve birbirinizden ayrılmayın' ayetine göre hareket etseydik ve birlik olsaydık, elimizdeki kuvveti toplayıp gerekeni yapsaydık, bugün İslam düşmanları bu kadar kuvvetli olmazdı ve bizler de zayıf olmazdık.

Bu yüzden İslam düşmanları çalıştı ve Müslüman kardeşlerimize öyle bir zulüm yapıyorlar ki elimiz kolumuz bağlı hiçbir şey yapamaz haldeyiz. Düşmanımızın kuvveti Müslümanların zayıf olmasından kaynaklanıyor. Bundan dolayıdır ki bizlerin bu konulara hassas olmamız lazım. Eğer bizler düşmanımızın malını alırsak, demek ki biz onlara güç veriyoruz. Kim ki İslam düşmanına kuvvet verirse o da onun yaptığı zulme ortaktır ve bundan mesuldür."

Ali Emre

Selahaddin-i Eyyubi'nin kitabının yazarı Ali Emre de dünyanın birçok bölgesinde adeta eş zamanı bir küresel intifada hareketinin parladığını, alev aldığını gördüklerini söyledi.

"Boykotu devam ettirmeliyiz"

Müslümanlar olarak siyonist ve kafirlerin saldırılarına karşı ders ve ibret çıkarmak gerektiğini vurgulayan Emre, "Şurada akıtılan gözyaşı, burada edilen dua belki Arakan'da yankı buluyor. Bosna'da, Kosova'da yankı buluyor. Gazze'de, Kahire'de, Halep'te, Hama'da, Humus'ta, Erbil'de, Süleymaniye'de yankı buluyor. O yüzden kahrolsak, bir şey yapamıyoruz diye kendi kendimizi yiyip bitirsek bile hiçbir çabayı küçümsememeliyiz. Boykot meselesini devam ettirmeliyiz. Düşmandan, emperyalistlerden önce kendi ülkesini, halkını kesip biçen, emperyalizmin kulu olmuş yöneticileri artık sırtımızdan atmalıyız." dedi.

Abdurrahim Demirtaş

"Kudüs'ün, Aksa'nın ve Filistin'in elinden tutma zamanı"

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Abdurrahim Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Buradan Sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, siz düşerseniz Aksa düşecekti, Filistin düşecekti, Gazze düşecekti. Onlar sizi tuttular. Şimdi Filistin düştü. Aksa ağlıyor ve Gazze ölüyor. Şimdi ahde vefa zamanı. Kudüs'ün, Aksa'nın ve Filistin'in elinden tutma zamanı." ifadelerini kullandı.

Fetih Suresinin okunmasının ardından dualar edilirken vatandaşlar çocuklarıyla birlikte sabah namazına kadar dışarda Gazze'den gelen haberleri bekledi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=