Lütfen bekleyin..



Gazze'ye destek yürüyüşleri devam ediyor

28 Ekim 2023, 11:15 - Okunma: 246

Batman'ın Kozluk ilçesinde İslami STK'lar öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, siyonist işgal rejiminin saldırıları altındaki Gazze'deki Müslümanlar için destek yürüyüşü düzenledi.

Zeynel Abidin Camisinde başlayan yürüyüş Kozluk Üçyol'a kadar devam etti. Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte vatandaşlar tekbirler getirilerek "Kahrolsun israil", "Kahrolsun Amerika" sloganları attı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mahmut Işık, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için sıradan bir toprak parçası olmadığını vurguladı.

Işık, "Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bugün zalimin safında yer alıp, birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safında yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz." dedi.

"Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz"

"Siyonist işgal rejiminin projesine göre, Nil ile Fırat arasındaki tüm toprakları işgal etme gibi bir hayal dünyaları var." diyen ışık, "Bu hayal dünyalarını başlarına yıkan Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz. Ümmetin bu yiğit evlatları, 75 yıldır sadece kendi topraklarını korumuyorlar. Siyonistlerin büyük israil projesine karşı da adeta bir set olup durmaktadırlar. Böyle bir direniş olmasaydı, kim bilir büyük israil hayallerini kuran siyonistler şimdiye kadar yaşamış olduğumuz topraklara kadar işgali genişletmişlerdi." ifadelerini kullandı.

"israile karşı ekonomik, diplomatik, ticari, stratejik tüm kanallar kapatılmalı"

HÜDA PAR İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Tufan ise etkinlikte yaptığı konuşmada, İslam ülkelerin liderlerinin ciddi adımlar atmaları gerektiğini söyledi.

Siyonist işgal rejiminin kınamadan anlamadığını ifade eden Tufan, "Bu yüzden israilin anlayacağı dilden kesin ve net yaptırımlarla cezalandırmalıdır. Başta, israile karşı ekonomik, diplomatik, ticari, stratejik tüm kanallar kapatılmalı, elçilikler sınır dışı edilmelidir. Gazze'ye acil olarak insani yardım koridoru oluşturmalı. İlaç ve gıda tüm insanı yardımlar ulaştırılmalı. Başta Türkiye olma üzere tüm İslam ülkeleri, direniş hareketlerine askeri, istihbarat ve lojistik destek vermelidir." dedi.

Diyanet-Sen İlçe Teşkilatı Başkanı Servet Doyar'ın yaptığı duanın ardından program sona erdi. (İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=