Lütfen bekleyin..



Batman'ın yüzde 87'sine doğal gaz ulaştı

30 Ekim 2023, 11:45 - Okunma: 306

Batman'ın yüzde 87'sinin doğal gaz kullanmaya başladığını belirten Aksa Doğal Gaz Batman İl Müdürü Yusuf Demirtaş, bu oranın yılsonunda yüzde 90'a ulaşacağını söyledi.

Aksa Doğal Gaz Batman İl Müdürü Yusuf Demirtaş, Batman'daki doğal gaz çalışmaları hakkında İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Şehir merkezi ve ilçelerinde doğal gaz çalışmalarının devam ettiğini aktaran Demirtaş, doğal gaz altyapı çalışmalarının büyük oranının bitme aşamasına geldiğini ifade etti.

2022 yılında Kozluk ve Beşiri ilçelerinde doğal gaz altyapı çalışmalarına başladıklarını, bu ilçelere gaz arzını sağladıklarını belirten Demirtaş, 2023 yılı itibariyle Baykan ve Veysel Karani ilçe ve beldelerinin de lisansa dahil olduğunu ve bu bölgelerde yatırım faaliyetlerini devam ettirdiklerini kaydetti.

Batman merkezde 2011 yılından bu yana kadar şu anda lisans alanı içerisindeki dairelerin yüzde 87'sine ulaştıklarını aktaran Demirtaş, bu rakamın yılsonu itibariyle yüzde 90'a ulaşacağını aktardı.

"Hilal, Beşevler, Petrolkent ve Karşıyaka Mahallelerinde doğal gaz çalışmaları sürüyor"

Dağıtım ve işletme faaliyetlerinin ise devam ettiğini dile getiren Demirtaş, "Bu yılla birlikte özellikle Hilal, Beşevler, Petrolkent ve Karşıyaka Mahallelerinde doğal gaz altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl içerisinde bu mahallelerimize doğal gaz arzı sağlayacağız." dedi.

Özellikle son 2 yılda vatandaşların doğal gaza ciddi bir talebinin olduğuna dikkat çeken Demirtaş, bu durumun kendileri açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

"Batman'ın hava kalitesinde ciddi bir iyileşme var"

Doğal gazın yaygınlaşmasının şehrin hava kalitesini de olumlu yönde etkilediğini vurgulayan Demirtaş şöyle devam etti:

"2011 yılından bu yana Batman'ın hava kalitesinde yüzde 45 oranında bir iyileşme olduğunu kurumlar tarafından yapılan ölçümlerde görüyoruz. Yılsonunda yüzde 90'a ulaşacağız. Önümüzdeki yıl itibariyle de Batman'ın yüzde 95'ine ulaşmış olacağız. Dolayısıyla Batman'ın hava kalitesinin yüzde 60'lar mertebesinde 2011 yılına göre iyileşeceğini tahmin ediyorum."

"Sason, Gercüş ve Hasankeyf ilçeleri doğal gaza kavuşuyor"

Önümüzdeki yıl Sason, Gercüş ve Hasankeyf ilçelerinde doğal gaz arzının sağlanacağını vurgulayan Demirtaş, Batman merkezde de şu anda tüm planlamalarını tamamladıklarını ifade etti.

2024 yılında hangi mahalleler doğal gaza kavuşacak?

2024 yılı içerisinde Huzur, İluh, Yeşiltepe, 19 Mayıs, Çay ve Kısmet Mahallelerini doğal gaz planlamasına dahil ettiklerini belirten Demirtaş, bütçe onaylandıktan sonra bu mahallelerde önümüzdeki yıl itibariyle doğal gaz arzı için çalışmalara başlamayı planladıklarını söyledi.

Kış ayı münasebetiyle şirket olarak yoğunluk yaşadıklarını dile getiren Demirtaş, vatandaşların doğal gaz işlemlerini kuruma gelmeden de e-devlet üzerinden hızlıca yapabildiğini kaydetti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=