Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalıları Vakfından "sahabe ayı" mesajı

31 Ekim 2023, 10:25 - Okunma: 480

​Kasım ayının sahabe ayı ilan edilmesi nedeniyle her yıl olduğu gibi bu sene de Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla birtakım programlar yapılacak.

Yapılması planlanan programlarıyla ilgili bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, "örnek neslin, örnek insanlar" olan sahabelerin her yıl kasım ayıda işlediklerini anımsattı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek

Molla Şimşek, bu yıl programlarda cennetle müjdelenen sahabelerden Zübeyir bin Avvâm (Radıyallahu Anhu) ve Peygamber Efendimizin kızı Hazreti Rukiyye'nin (Radıyallahu Anha) hayatı ve mücadelelerinin ele alınacağını belirtti.

Allah'a hamd, Hazretti Muhammed'e salat ve selam getirerek Vakfın mesajını paylaşan Molla Şimşek, "Hamd, eşi benzeri olmayan, kâinatı 'misalsiz' ve insanı ancak kendisine kulluk etsin diye yaratan, insanlığın şeytanın saldırıları karşısında saadete erişmesi için peygamberler gönderen; her şeyin Rabbi olan Allah'adır. Salat-u selam; Enbiya'nın tacı, saadet-i dareynin meşalesi, güzel ahlakın timsali ve tamamlayıcısı, Müslümanların yegâne önderi ve örneği Hz. Muhammed'edir." dedi.

Sahabelerin mümtaz bir topluluk olduğuna dikkat çeken Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Gökyüzündeki yıldızlara benzetilen 'Sahâbe' (Radıyallahu Anhum), Nebi-i Serdar'ın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) İslâm davetine icabet eden, O'nun tedrisatından geçen ilk mümtaz topluluktur. Sahabe, imansız hayatın beyhudeliğini bilen, Resulullah'ın safında 'Hayat, iman ve cihaddır' inancını kuşanan ilk cemaattir. Sahabenin insanüstü olmadığını göz ardı etmeden, ancak şirk toplumu içinde hiçbir baskı ve kınamadan çekinmeden Allah yolunda canı, malı feda eden, Rabbani ve Rahmani mücadelenin de ilk temsilcileri olduklarından gerekli saygıyı, sevgiyi ve tanınmayı ziyadesiyle hak etmektedirler.

Haşr Suresi 8. ayette (ilk müminler hakkında) '… Allah'a ve Resulüne yardım eden sadık/doğru müminler…' diye söz edilir. Tevbe Suresi 100. ayette ise '(İslam'a girmede ve hayırlı hizmetlerde) öne geçen muhacirler ve ensar ile onlara iyilik ve güzellikle uyanlar (var ya); Allah onlardan hoşnut, onlar da O'ndan hoşnut olmuştur ve (Allah) onlara, altından ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır.' müjdesi verilmiştir. Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ise davasının yarenlerini ve canfeda sahabesini 'insanlığın en hayırlı nesli' (Buhari, Müslim), 'ümmetin en hayırlıları' (Müsned), ve 'cehennem ateşinin yakmayacağı kimseler' (Tirmizî) olarak nitelemiştir."

Vakıf olarak her yıl kasım ayında farklı bir sahabeyi ele alarak çeşitli programlar düzenlendiğini belirten Molla Şimşek, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, 'örnek neslin örnek insanları' olan sahabeyi, her yıl, 'Kasım Ayı, Sahabe Ayı' diyerek 'Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar Programı' kapsamında yâd ederek istifade etmeye çalışıyoruz. Bu yıl ise cahiliyenin kirletemediği, 16 yaşında İslam'ı kabul eden, Hz. Peygamber'in 'Her peygamberin bir havarisi vardır, benim havârim de Zübeyir'dir' dediği, Zübeyir bin Avvâm (Radıyallahu Anhu) ile Resulullah'ın vefat eden ilk kızı, 'iki hicret sahibi' lakaplı çilekeş iman eri Hz. Rukiyye (Radıyallahu Anha) ele alınacaktır. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, 'ahsen-i takvim' olan sahabe örnekliğinin kurtuluşumuza esin kaynağı olacağına inanıyoruz. Bu bağlamda yapılacak etkinliklerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=