Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesinde 2'nci Uluslararası Batman Sempozyumu başlıyor

31 Ekim 2023, 15:28 - Okunma: 2908

Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde 16-17 Mayıs tarihlerinde ikincisi gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumun, ilin dünü, bugünü ve yarınının akademik olarak ele alınacağı bir program olması hedefleniyor.

Batman Üniversitesinin kuruluşunun 17'nci yılında "Şehir, Kültür ve Gelişim" temasıyla düzenlenecek olan "2'nci Uluslararası Batman Sempozyumu" arkeoloji, coğrafya, dil ve edebiyat, folklor, dini ve kültürel hayat, ekonomi, eğitim, kültür-sanat, politika, meşhur şahsiyetler, tarih, toplumsal yapı, güncel sorunlar, turizm, spor, sağlık, şehir ve mimari, biyoçeşitlilik, çevre, doğal zenginlikler-kaynaklar, enerji, madencilik, mühendislik, sanayi, tarım ve hayvancılık konularıyla düzenlenmesi planlanıyor.

Ev sahibi olarak sempozyumun ile ve üniversiteye sağlayacağı katkılardan söz eden Rektör Demir, "Bu Sempozyum Batman’a ait köklü tarihi, kültürel, folklorik ve ekonomik değerleri ortaya çıkarması açısından önemli katkılar sağlayacak". ifadelerini kullandı.

Ayrıca Rektör Demir, sempozyumun, bölgemizde akademik çalışmalar yürüten araştırmacılar için bilgi alışverişi sağlayarak iş birliği ve dayanışmayı arttırması, bu anlamda doğrudan veya dolaylı olarak ülkeye değer katmasını planladıklarını vurguladı.

Sempozyuma katılımın ücretsiz olduğu ve sunulan bildirilerin ilgili hakem süreçleri tamamlandıktan sonra tam metin olarak yayımlanacağı duyuruldu.

Son özet bildirim tarihi 1 Mayıs 2024 olan sempozyumun, kabul edilen bildirileri yayınlaması tarihi ise 6 Mayıs 2024 olarak ilan edildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=