Lütfen bekleyin..



Batmanlılar ablukaya alınan Gazze'deki Müslümanlar için dua etti

31 Ekim 2023, 20:40 - Okunma: 682

Batman halkı, siyonist işgal rejimi tarafından hem havadan hem de karadan bombardıman altına alınan Gazze'deki mazlum halk için Allah'a dua etti.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları 25'inci gününde artarak devam ediyor.

Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine hem havadan hem de karadan düzenlenen saldırılar sonucu şu ana kadar 10 bini aşkın Filistinli şehid oldu, en az on binlercesi ise yaralandı. İşgal rejiminin saldırıları sebebiyle yüzbinlerce Filistinli ise yerinden oldu.

Düzenledikleri etkinliklerle HAMAS'ın "Aksa Tufanı" operasyonlarına destek veren Batman'daki İslami sivil toplum kuruluşları, işgal rejiminin ablukası altındaki Filistinli Müslümanlar için başlattıkları "dua nöbeti" bugünde devam etti.

Yeni Camii'nde (Hacı Musa Cami) düzenlenen dua programına katılan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, kıldıkları yatsı namazının ardından Gazze'de işgal rejiminin yoğun saldırıları altındaki Müslümanlara destek için Kur'an'ı Kerim okuyup dua etti.

Etkinlik hakkında STK'lar adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Abdürrahim Demirtaş, Gazze'deki siyonist zulmün son buluncaya kadar mazlum Filistin halkı için destek programlarının artarak devam edeceğini söyledi.

Abdürrahim Demirtaş

"Zihinlerimizi diri tutmamız lazım"

Demirtaş, "İslami sivil toplum kuruluşları olarak 7 Ekim'den bu yana bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Bazen yürüyüş, bazen miting, bazen de kermesler yaptık. Direniş devam ettikçe, bu direnişi Batman halkına hatırlatmak ve unutturmamak amacıyla her cuma ve salı günü buluşmaları yapıyoruz. Bugünde yine bir yatsı namazı buluşmasındayız. Filistin direnişine, HAMAS'a ve oradaki mücahit kardeşlerimize dualarda bulunduk. Mücadele devam ettikçe mücahitleri, Kudüs'ü unutturmamak adına etkinliklerimiz devam edecek. Bunun için sürekli teyakkuzda olmamız lazım. Zihinlerimizi diri tutmamız lazım. O yüzden bu tür etkinlikleri inşallah devam ettireceğiz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=