Lütfen bekleyin..



Batman'da Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi

03 Kasım 2023, 14:20 - Okunma: 920

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de Filistinli Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği katliamlara tepkiler sürüyor.

"Aksa Tufanı" operasyonunun başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi havadan, karadan ve denizden bombalayan işgal rejimi, aralarında en az 6 bin çocuk ve kadın yaklaşık 10 bin Filistinliyi şehid etti, 20 bini aşkın Müslümanı ise yaraladı.

Batman'daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Filistinli Müslümanlar için düzenlenen "Gıyabi cenaze namazı ve dua" programı bugünde Seyyit Hüsnü Genç Camiinde devam etti.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılar sonucu şehid olan Filistinli Müslümanlar için Batman'daki camilerde halkın yoğun katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar, Filistinli Müslümanlara dua etti.

Programın ardından düzenlenen etkinlik hakkında STK'lar adına açıklamalarda bulunan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Abdürrahim Demirtaş, herkesi düzenlenen programlara katılım göstermeye çağırdı.

Abdürrahim Demirtaş

"Duyarlı vatandaşlarımızdan programlara iştirak etmelerini bekliyoruz"

Demirtaş, "İslami sivil toplum kuruluşları olarak 7 Ekim'den bu yana eylem birlikteliği yapıyoruz. Yürüyüşler, kermesler, basın açıklamaları düzenledik. Gazze'ye, Kudüs'e desteği devam ettirebilmek, bu duyguyu diri tutmak adına da her Cuma günü Batman'ın farklı camisinde gıyabi cenaze namazı programı düzenliyoruz ve salı günlerinde de farklı camilerde dua programı tertipliyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızdan beklentimiz bu programlara iştirak etmeleridir." dedi.

Feyzi Aydın

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın ise yaptığı açıklamada, İslami STK'lar olarak Kudüs, Gazze için haftalardır ortak etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

"Araçlarımız ücretsiz olacak"

Her etkinliğe destek verdiklerini anımsatan Aydın, "Elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Pazar günü İHH'nın Adana İncirlik Üssü'nün kapatılmasıyla alakalı bir dizi programı olacak. Batman'da da cumartesi saat 10.00 ile gece saat 12'de iki araç konvoyu kaldırılacaktır. Araçlarımız Nasıroğlu Külliyesinde kaldırılacak. Vatandaşlarımızın bu etkinliğe destek olmalarını istiyoruz. Araçlarımız ücretsiz olacak. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Halkımızdan etkinliklere destek olmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Gercüş ilçesi Kayapınar beldesinde, Gazze yararına düzenlenen..
Batman İl Müftülüğü öncülüğünde, Türkiye Diyanet Vakfı Gençlik Kolları, Kur..
Cuma Hutbelerinde “Ailede Huzurun Kaynağı: Merhamet ve Muhabbet” konusu işl..
Yazı serin yaylalarda, kışı ise sıcak bölgelerde geçiren konar göçerler, bi..
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından..
Cuma Hutbelerinde “Birlikte Bereket, Kardeşlikte Rahmet Vardır” konusu işle..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=