Lütfen bekleyin..



Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu: İslam ülkelerinden Filistin konusunda somut adım bekliyoruz

07 Kasım 2023, 15:25 - Okunma: 322

Kudüs'ü unutturmamak, gündemde tutmak, maddi ve manevi destek vermenin Müslümanların görevi olması gerektiğini belirten Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, yaptığı açıklamada, İslam ülkeleri liderlerinden Filistin konusunda somut adım atmalarını beklediklerini belirtti.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki soykırım çabası ve vahşetinin devam ettiği belirtilen açıklamada, "Gazze’deki kardeşlerimiz her türlü insani ihtiyaçtan yoksun bir şekilde saldırı altındalar. Gazze, tanklarla, uçaklarla ve gemilerle bombalanıyor. İsrail her zamanki saldırılarını arttırarak okulları, hastaneleri, kampları, göç edenleri bombalayarak, kadınları ve çocukları katlederek zulmünü sürdürmektedir." denildi.

"Filistinli yiğitlerin izzetli duruşu maalesef İslam ülkelerini harekete geçiremiyor"

İşgal rejiminin bu cesareti İslam ülkelerinin ve Müslümanların sessizliğinden aldığı belirtilen açıklamada, "Her fırsatta insan haklarından dem vuran Batı, tüm dünyanın gözleri önünde işlenen israil terörizmine hiçbir zaman karşı çıkmamıştır. Elhamdulillah  Aksa'nın çocukları Filistinli yiğitler kendilerine ait olan topraklarda meşru müdafaa hakkını kullanıyor. İzzetli duruşları ile tüm dünyayı kendilerine hayran bırakıyorlar. Onların her şeyleri ile sergiledikleri izzetli duruşları maalesef İslam ülkelerini harekete geçiremiyor." ifadelerine yer verildi.

"Kudüs'ü gündemde tutmak Müslümanların görevidir"

Açıklamasında bu izzetli duruşu her koşulda desteklediklerini vurgulayan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, "Batman'daki tüm İslami sivil toplum kuruluşları ile tertip ettiğimiz yürüyüş, kermes, açıklamalar, dualar, gıyabi cenaze namazları ve benzeri etkinlikler bu katliamlar karşısında duruşumuz ve elimizden gelendir. Tüm ümmetin davası olan Kudüs’ü unutturmamak, gündemde tutmak, maddi-manevi destek vermek tüm Müslümanların görevi olmalıdır. Unutmayın ki; Allah nurunu tamamlayacaktır. Bu zulümlere karşı vereceğimiz mücadele ancak ve ancak kendi ahiretimiz ve izzetimiz için olacaktır." dedi.

"İslam ülkelerinden somut adım bekliyoruz"

Halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin liderlerine çağrıda bulunulan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri ve hükümetlerinin Filistin konusunda kınama ve üzülmenin ötesinde somut adımlar atmasını beklemekteyiz. İsrail güçten anlar. Filistin meselesi için adım atan kendi onurunu, iffetini, izzetini koruyacaktır. Siyonist israil, sadece saldırdığı zaman değil her zaman için problemdir. Siyonist israil, sadece Filistin halkı ve Müslümanlar için değil tüm insanlık için problemdir. Filistinliler evlerine ve topraklarına mutlaka dönecektir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=