Lütfen bekleyin..



Batman halkı Filistinliler için dua programında buluştu

07 Kasım 2023, 19:55 - Okunma: 692

İslami sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen programda bir araya gelen Batmanlılar, siyonist işgal rejimi tarafından havadan, karadan ve denizden kuşatılan ve ağır bombardımana tabi tutulan Gazze halkı için dua etti.

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları 32'nci gününe girerken Gazze halkına dönük bombardıman ise yoğun bir şekilde sürüyor.

Düzenlenen saldırılar sonucu aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 10 bini aşkın Filistinli şehid olurken on binlercesi ise yaralandı.

İşgal rejiminin saldırıları sebebiyle bir buçuk milyonu aşkın Filistinli yerinden oldu. Gazze Şeridi'nde yaşayan halkın yüzde 70'i saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Batman'da İslami sivil toplum kuruluşları tarafından işgal rejiminin ablukası altındaki Filistinli Müslümanlar için 7 Ekim'den bu yana başlatılan "dua nöbetine" devam edildi.

Çay Mahallesi'nde bulunan Ashab'ul Kehf Camiinde düzenlenen dua programına; Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar, burada kıldıkları yatsı namazının ardından Gazze'de işgal rejiminin yoğun saldırıları altındaki Müslümanlar için Kur'an'ı Kerim okuyup dua etti. (İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=