Lütfen bekleyin..



Üniversite öğrencilerine Mevlana sevgisi anlatıldı

09 Kasım 2023, 16:49 - Okunma: 2563

Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mevlana Sevgisi" konulu konferans gerçekleştirildi.

Üniversitenin Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve çok sayıda öğrenci, vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir, konuşmasında Mevlana için "Bugün, hazreti Mevlâna yalnız İslam âleminin değil bütün insanlığın ümidi olmuştur. Onun eserlerinin İngilizce başta olmak üzere neredeyse dünyanın bütün dillerine tercüme edilmiş olması insanlığın onun düşüncelerine duyduğu ihtiyacın en büyük ispatıdır. Hangi milletten ve dinen olursa olsun manevi bir boşluk içinde olan çağımız insanı bu boşluğu doldurmak için kendine rehber ararken karşılarına çıkan isimlerden biri Mevlâna olmuştur." sözlerine yer verdi. 

“Gel ne olursan ol, yine gel”

Ahmet Özhan verdiği konferansta Mevlana için  “Nerede olursa olsun Yaradan’ının vechini gören ve onunla meşgul olan, yerlerin ve göklerin ve arasındakilerin hepsinde Cenab-ı Hakkın cemalinin, esmasının yansımış olmasından kaynaklanan bir görücülükle, her şeye olan büyük muhabbetini, aşkını yaşamış, yazmış, söylemiş büyük Allah velisidir. Hazreti Mevlana,  fanteziyle uğraşan bir insan değil, velayetinin icabını yaşayan bir Müslümandı” İfadelerini kullandı. Mevlana’nın herkesçe bilinen “Gel ne olursan ol, yine gel” sözü üzerinde duran Özhan “Gel demesi nedir? İster kafir ol, ister puta tap, ne yaparsan yap, gel diyor. Yani aslına, hakikatine dön, diyor” şeklinde cümlenin özünün ne kadar değerli olduğunu dinleyenlere aktardı.

Program Batman Valisi Ayten Canalp ve Rektör Demir’in Ahmet Özhan’a hediyelerini takdim etmelerinden sonra sona erdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=