Lütfen bekleyin..



Tüm kesimlerden Batman'daki 'Aksa Tufanı' mitingine destek çağrısı

10 Kasım 2023, 15:20 - Okunma: 246

Batman'daki STK'lar, odalar, yazar ve akademisyenler, bu pazar günü düzenlenecek olan 'Aksa Tufanına Destek Mitingi'ne tüm Batmanlılara katılım çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından 12 Kasım Pazar günü saat 13.00'da Batman Belediyesi yanında 'Aksa Tufanına Destek Mitingi' düzenlenecek.

Çevre il ve ilçelerinden de büyük katılım olacağı beklenen mitinge her kesimden destek çağrıları geliyor.

Bu kapsamda Batman'daki sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, yazar ve akademisyenler, Batman halkına çağrıda bulunarak herkesin 'Aksa Tufanına Destek Mitingi'ne katılmalarını istedi.

Yapılan çağrılarda siyonist işgal rejiminin insanlık tarihinin en büyük katliam ve soykırımlardan birini dünyanın gözü önünde işlediği belirtilerek, mazlum Filistin, Gazze halkının haklı davasını ve mazlumiyetini tüm dünyaya duyurmak için bu tür etkinliklerin önemine değinildi.

Filistin halkının ümmetin izzet ve onuru için bunca acıya, katliama, vahşete katlandığı vurgulanan çağrıda, tüm Müslümanların bu hak ve batıl savaşında hakkın yanında saf tutmasının şeri bir vazife olduğu ifade edildi.

'Aksa Tufanına Destek Mitingi'ne yönelik katılım çağrısında bulunan STK, odalar, yazar ve akademisyenlerin isimleri şöyle:

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın, İHH Batman Şube Başkanı Mehmet Latif Kaya, Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Hamdin Aslan, Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Abdürrahim Demirtaş, Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği Başkanı Ömer Faruk Dursun, Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, Hak-İş Batman Şube Başkanı Bünyamin Söğüt, Bem-Bir-Sen İl Temsilcisi Ömer Zengin, TÜGVA İl Temsilcisi Mehmet Onutçu ve Büro Memur-Sen Şube Başkanı Hüseyin Şansi." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=