Lütfen bekleyin..



İmam Hatip öğrencilerinden Filistin için dikkat çeken etkinlik

10 Kasım 2023, 17:00 - Okunma: 299

Batman'da İmam Hatip Ortaokul ve Lise öğrencileri, dikkat çeken bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler, siyonist işgalin bombardımanlarında şehit edilen Filistinli çocukların isimlerini siyah balonlara yazarak, gökyüzüne bıraktı.

İşgalci siyonistlerin bir ayı aşkın süredir Gazze’ye uyguladığı saldırılarda şehit edilen bebek ve çocuklar, Batman’da imam hatip öğrencileri tarafından anıldı.

Batman Merkez Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Ortaöğretim ve Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte, Filistin'de ve Gazze’de şehit edilen bebek ve çocukların isimlerinin yazılı olduğu siyah balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Karabağ Parkı'nda bir araya gelen öğrenciler 'Kahrolsun israil', 'Zalimler için yaşasın cehennem' 'HAMAS'a selam direnişe devam' ve Özgür Filistin' sloganları attı.

Yapılan etkinliğin ardından Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Kevser Meryem Seyidoğlu basın açıklamasını okudu.

"Dünyanın gözleri önünde çocuklar en vahşi bir şekilde katledilmektedir"

Açıklamasına 'Seslenişimiz uyuyan vicdanlara!' sözleriyle başlayan Seyidoğlu, "Yıllardır Filistinli kardeşlerimiz siyonist israil güçleri tarafından bütün dünyanın gözleri önünde en vahşi bir şekilde katledilmektedir. Bugün de aynı zulüm başını alarak şiddetini arttırarak devam etmektedir. Yaşıtlarımız, küçük çocuklar dünyanın her yerinde oyun parklarında, bahçelerinde oynuyorken, Gazzeli çocuklar mezar başlarında, o vahşetin, o yıkık binaların arasında oynuyorlar." dedi.

"Dünyanın seyrettiği bir soykırıma şahit oluyoruz"

Yapılan zulmün bir an önce durdurulması gerektiğini belirten Seyidoğlu, "7 Ekim’den bu yana günlerdir dünyanın seyrettiği bu soykırıma şahit oluyoruz. Bizler biliyoruz ki herkesin bu zulmü durdurabilmek için yapabileceği mutlaka bir şey vardır. Biz yaptıklarımızı asla küçümsemiyoruz. Filistin’deki kardeşlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Elimizden ne geliyorsa bu zulüm ve katliam bitene kadar sesimizi çıkaracağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=