Lütfen bekleyin..



Aksa Tufanı'na Destek Mitingi'ne katılanlar: Gazze'de yapılan soykırım derhal durdurulmalıdır!

13 Kasım 2023, 15:05 - Okunma: 222

İşgalci rejim siyonist şebeke tarafından Filistin'de yaşatılan katliamların sona ermesi için HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı'nın tarafından düzenlenen "Aksa Tufanı'na Destek" mitingine katılanlar, Kudüs davasına bütün Müslümanlar destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Batman Belediyesi yanı Turgut Özal Bulvarı Yıldız Camii önünde düzenlenen ve binlerce insanın katıldığı "Aksa Tufanı'na Destek Mitingi"nde sık sık "Kahrolsun İsrail, HAMAS'a selam direnişe devam" sloganları atıldı.

Mitinge katılanlar, işgal rejimine tepkilerini sert bir şekilde dile getirerek, yapılan zulme karşı haykırmak için geldiklerini belirttiler. 

Ferit Rüzgar

Bütün Müslümanlar Kudüs'e ve Filistin davasına destek vermesini vurgulayan Ferit Rüzgar, "İçimiz o kadar çok yanmış ki ifadelerle dile getiremiyoruz. Bütün duygularımızla ve kalbimizle Filistinli mücahidlerin yanındayız. Bütün Müslümanlar bu tür programlara destek vermeleri gerekiyor. İslam devleti ülkelerinden beklentilerimiz çoktur fakat hiçbir şekilde adım atılmıyor. 57 İslam devleti ülkesi var ama bütün Müslümanlar Ebu Ubeyde'nin açıklamalarını bekliyor. Mescid-ül Aksa bütün Müslümanlarındır. Sadece Filistinlilerin, Gazze'nin ve HAMAS'ın değildir. Orada Müslümanların onurunu muhafaza ediyorlar. Onun için Kudüs'e ve Filistin davasına bütün Müslümanalar destek vermesi lazım." şeklinde konuştu.

Müslümanların birbiriyle uğraşması yerine işgalci siyonistlere karşı birlik olması gerektiğinin altını çizen Emin Yıldız, "Yapılan mitingler küçük bir şey olarak görebiliriz ama şu an elimizden gelen budur. israil, bütün Müslümanların ve insanlığın düşmanıdır. Birbirimizle uğraşmak yerine israile karşı birlik olmamız gerekiyor. Gerek sosyal medyada paylaşım yapmak gerekse de mitingler düzenleyerek Filistinlilerin davasını elimizden geldiğince ileri götürmeliyiz. Kalbimizin tam derinliğinde israile kin beslenmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Birbirimizle uğraşmak yerine israile karşı birlik olmamız gerekiyor"  

Ramazan Tokdemir

Siirt'ten katılım sağlayan Ramazan Tokdemir, "Batman'dan israile lanet ediyoruz, Filistin'deki mücahit kardeşlerimize de selam gönderiyoruz. Müslümanlar olarak bugün sadece onlar için toplanabiliyoruz. Eğer bunu da yapamıyorsak Allah katında büyük bir vebali var. Mahşer gününde bunun hesabını veremeyiz." diye belirtti.  

Mehmet Aydın

Aksa Tufanı'na destek verdiklerini söyleyen Mehmet Aydın, "Bu yangının artık söndürülmesini istiyoruz. Konuşmakla ve israil mallarını boykot etmekle iş çözülmüyor. Kalbimizle ve dilimizle nehiy etmeyi öğrendik. Elle artık girmemiz lazım, bunun alternatifi yoktur. Çocuklara ve kardeşlerimize yapılan zulümleri kimse görmemezlikten gelemez. Allah rızası için büyüklerimizden önderlik yapmalarını istiyoruz. Bize sınırları ya açsınlar ya da bize engel olmasınlar. Başka hiçbir şey onlardan istemiyoruz. Buradaki insanların yüzde 80'inin onlara hiçbir şey verilmeden savaşa katılacağına inanıyorum. İslam ülkelerinde bir sıkıntı yok sadece amirlerinde sıkıntı var. İslam ülkesindeki halkı bıraksalar bir günde onların ellerinden alırlar." dedi.   

Bugün katledilenin insanlık olduğunu ve buna herkesin inanması gerektiğini kaydeden Gülsüm Toprak, "İslam ülkeleri şu ana kadar bize sukut hayali uğrattılar. Eğer 57 İslam ülkesi hiçbir şey 'yapamıyorsa' demiyorum yapmıyorsa onlardan hiçbir beklentimiz yok. Aksa Tufanı'nı başlatanların da onlardan bir beklentileri yok. Çünkü elle tutulur bir şey yapılmıyor." ifadelerini kullandı.

"Gazze'de yapılan zulüm batıda olsaydı ilk günden itibaren durdururlardı"

Şeyma Seylan, "Yüreğimiz paramparça, oradaki bebekler-çocuklar göz göre göre ölüyor. Hiç kimsenin sesinin çıkmaması bizi derinden etkiliyor. Bugün herkes bize 'Sizin ne işiniz var orada.' diyorlar. Peki Gazze'deki bebeklerin ne işi var savaşın içinde? 7'den 70'e hepimiz meydanlarda olacağız. Bu bebeğimin orada öldürülen bebeklerden hiçbir farkı yoktur. Bu zulmün derhal durdurulması gerekiyor! Bir anne olarak o kadar üzgünüm ki son zamanlarda sütüm dahi kesildi. Gazze'de yapılan zulüm batıda olsaydı ilk günden itibaren durdururlardı. Ama Gazze olduğu için asla durdurulmuyor. 57 İslam ülkesi hepsi korkağın tekiler, hiçbiri sesini çıkartmıyor ve ufacık bir kavimden korkuyorlar." şeklinde konuştu.   

Filistin'e ve Kudüs'e destek vermeleri için Mardin'den geldiğini söyleyen S. Sezgin, "israilin attığı bombalar yeri sarsıyorsa bir bebeğin bedeni nasıl taşıyabilir ki o bombayı ? Bütün dünya liderlerine buradan seslenmek istiyorum. Ellerini vicdanlarına bırakarak ve çocuklarını düşünerek herkes Kudüs için destek olsun. Kudüs, hepimizin davasıdır." diye belirtti.

Filistin'de yapılan soykırımı şiddetle kınadıklarını belirten Burice Sezgin ise şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, 'Bir kötülük gördüğünüz zaman onu elinizle düzeltiniz. Elinizle düzeltemezseniz dilinizle düzeltiniz. Dilinizle de düzeltemezseniz kalbinizle buğz edin.' Bizim oraya gitme gücümüz yok, israilin zulmünü dilimizle nehiy ediyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=