Lütfen bekleyin..



Batman'da 722 olay aydınlatıldı

15 Kasım 2023, 14:40 - Okunma: 297

Batman'da son bir ay içerisinde yaşanan 839 olaydan 722'si aydınlatılırken 629 şahıs ise yakalandı.

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde "Hırsızlık, Dolandırıcılık, Yankesicilik, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama Suçları" başta olmak üzere yapılan çalışmalarda; Ekim ayı içerisinde meydana gelen 839 olaydan 722 olayın aydınlatıldığı ve 629 şahsın ise yakalanarak adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Şahıslardan; 29 tabanca, 9 kuru sıkı tabanca, 2 av tüfeği, 2 çalıntı otomobil, 7 çalıntı motosiklet, bir televizyon, 2 akü ele geçirildiği aktarıldı.

Ekim ayı içerisinde ilde meydana gelen hırsızlık olaylarına yönelik yapılan çalışmalarda ise 69 şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildiği; 25 şahsın da adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildiği ifade edildi.

Adli makamlarca haklarında yakalama kararı verilen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda toplam 190 şahsın yakalandığı belirtilen açıklamada, 48 şahsın tutuklanarak cezaevine teslim edildiği ve 142 şahsın ise adli makamlarca serbest bırakıldığı kaydedildi.

"Fuhuş" suçundan gözaltına alınan bir şahsa idari para cezası uygulanırken, şahsa ait ikametin ise kapatıldığı bildirildi.

"Günübirlik Kiralık Dairelere" yönelik yapılan uygulamalarda da 7 kiralık daire hakkında, daire sahiplerine ayrı ayrı 59 bin 714 TL olmak üzere toplam 417 bin 998 TL idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

İlde kayıp şahıs olarak aranan 38 şahsın da bulunduğu bilgisi paylaşıldı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=