Lütfen bekleyin..



Başkan Şahin selin vurduğu mahallelerde incelemede bulundu

20 Kasım 2023, 13:46 - Okunma: 229

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin dün gece selin vurduğu mahallelerde incelemede bulundu.

Batman’da dün gece sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketinde acı bilanço ortaya çıktı. Su baskını ve sel felaketi sonrası Seyitler Mahallesi’nde Güner ailesinin evinin çökmesi ile 4 kişi hayatını kaybetti.

Selin vurduğu mahallelerde incelemede bulunun HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin yaptığı açıklamada, “Maalesef dün gece saat 24.00 gibi Batmanımızda başlayan yoğun yağıştan dolayı bir sel felaketi yaşandı. Özellikle der yatağında bulunan Seyitler Mahallesinde bir evin çökmesi sonucu 3 çocuk ile neneleri çöküntü altında kaldı ve hayatlarını kaybettiler Allah’u Teala bu çocukları aileleri için ahirette azık eylesin nene için de Allah rahmet eylesin. 3-4 yaralı var Allah’u Teala şifa ve sabır versin.” Dedi.

Dere acilen ıslah edilmeli

Sel felaketinde Seyitler Mahallesinde büyük bir felaket yaşandığına dikkat çeken Şahin, “Özellikle Seyitler Mahallesi’nde çok büyük bir felaket çok büyük bir zayiat yaşandı. Dün geceden beri mahalledeyiz olay yerindeyiz. Halkımızın nabzınızı tutuyoruz. Zarar gören evlere iniyoruz bakıyoruz ciddi bir hasar var. Araçlar ve evler hasar görmüş. Seyitler Mahallesinden geçen derenin biran evvel ıslah edilmesi lazım. İluh deresinde olduğu gibi bir derinlikle ve etrafında beton duvarların örülmesi suretiyle bu evlerin bu riskten kurtarılması lazım. Yoksa bu gibi yağışlar sonucu yine sel olur ve bu kayıpları yaşarız. Şu anda Batman’da can kaybımız dörttür. Allah’u Teala aileye sabır versin, başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize evlatlarımıza da acil şifalar diliyorum. Derenin bir an önce ıslah edilmesi lazım bunun başka çözümü yoktur.” İfadelerini kullandı.

 

davut-sahin-sel-bolgesi.jpg

davut-sahin-sel-bolgesi-001.jpg

davut-sahin-sel-bolgesi-002.jpg

davut-sahin-sel-bolgesi-003.jpg

davut-sahin-sel-bolgesi-005.jpg

davut-sahin-sel-bolgesi-006.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=