Lütfen bekleyin..



Milletvekili Ramanlı: “Hep birlikte yaralarımızı saracağız”

20 Kasım 2023, 18:00 - Okunma: 241

Ankara’da programını yarıda bırakan Milletvekili Serkan Ramanlı, dün gece meydana gelen sel felaketinde etkilenen mahalleleri ziyaret ederek yaraların hep birlikte sarılacağını söyledi.

Selden etkilenen ailelerin durumlarını yakından inceleyen HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, selden etkilenen ev ve iş yerlerini inceleyerek geçmiş oldun dileklerini iletti.

Selden dolayı vefat edenlerin ailelerini ziyaret eden Ramanlı, vefat edenler için baş sağlığında bulundu. 

“Maalesef dört vatandaşımız hayatını kaybetti”

Sel mahallinde incelemelerde bulunan Ramanlı, Vali Ekrem Canalp ve ilgililerden bilgi aldı. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Ramanlı, “Dün akşam saatlerinde başlayan yağıştan sonra Batman’ın mahallelerinde özellikle dere boyunda onlarca ev, iş yeri hasar gördü. Maalesef dört vatandaşımız hayatını kaybetti. Can kaybının yaşandığı yere gittik. Maalesef elverişsiz şartlar oluşturulan bir ev, adeta ölüme davetiye çıkarılmış gibi görünüyor. Vefat eden arkadaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Daha fazla can kaybının olmaması bir anlamda teselli.” ifadelerini kullandı.  

“2006’da da sel felaketi ile karşılaşmıştık”

Daha önce sel felaketini yaşadıklarını belirten Ramanlı, “Belediyenin, İl Özel İdare ekiplerinin burada her biri su altında, çamur altında kalmış olan evlerin depoların bodrumların su tahliyesi için uğraşıyor. 2006 yılında da daha büyük ölçekte bir selle karşı karşıya kalmıştık. O zaman daha fazla can kayı ve maddi hasar vardı. Temennimiz bir an önce hasar tespitlerin yapılması. Şu anda evini kullanamayacak onlarca ailemiz var. Bunların barınacak yerleri valilik tespit etmiş durumda. Bir an önce bu ailelerin dışarda kalmaları önlenir.” dedi.  

“Hasar gören evlerde bulunan vatandaşlar tahliye edilmeli”

Gece yağışın devam edebileceğini söyleyen Ramanlı şöyle konuştu: “Yağış devam ediyor. Uyarılarda devam ediyor. Yağışların devam etmesi yeni bir sel tehlikesini de barındırıyor. İnşallah korktuğumuz başımıza gelmez. Özellikle burada evleri bulunan vatandaşlarımıza birkaç gün bu evlerde kalmamaları. Mümkünse daha uzak akrabalara komşulara gitmelerini tavsiye ettik. İnşallah bu sel felaketinin sonuçları bunlarla sınırlı kalır. Bir an önce yaralarımızı sarma konusunda bir çaba gösteririz.”  

Bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması temennisinde bulunan Ramanlı, “Rabbim bir daha bizi bu tür felaketlerden milletimizi muhafaza etsin. Hep birlikte yaralarımızı saracağız inşallah. Tekrardan vefat eden çocuklara ve nenelerine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. Afet koordinasyon merkezine geçeceğiz. Burada tespitlerimizi bitirdik. Acılarını paylaşmak üzere acılı aileye taziyelerimizi ileteceğiz. Rabbim beterinden korusun.” diye konuştu.

Ramanlı’ya HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun ve partililer eşlik etti

serkan-ramanli-sel-bolgesi.jpg

serkan-ramanli-sel-bolgesi-001.jpg

serkan-ramanli-sel-bolgesi-002.jpg

serkan-ramanli-sel-bolgesi-003.jpg

serkan-ramanli-sel-bolgesi-004.jpg

serkan-ramanli-ekrem-canalp-sel-bolgesi.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=