Lütfen bekleyin..



Siyasetçi ve gazetecilerin HAMAS'ı terörist göstermesine tepki

22 Kasım 2023, 13:25 - Okunma: 417

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Abdurrahim Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, HAMAS'ı terörist olarak niteleyen kimi sözde siyasetçi ve gazetecilere tepki gösterdi.

Hiçbir insani, ahlaki ilke tanınmadan yapılan Şifa Hastanesi baskını ile siyonist işgal rejiminin son 50 yılın en vahşi ve barbar kavmi olarak tarihe geçtiğini belirten Demirtaş, bu vahşetin dünyada vicdan sahibi tüm kesimlerin tepkilerine sebep olurken, Türkiye'de ise bazı siyasetçi, gazeteci ve akademisyenlerin söylediklerinin vicdanları yaraladığını belirtti.

Demirtaş, "İlk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in HAMAS'ı terörist olarak nitelemesi, bu zihniyetin hedefine İslam'ı ve Müslümanları koyarak karanlık kodlarına dönme çabasıdır. Bu zihniyeti reddediyoruz ve bu zihniyetle mücadele edeceğiz. Yine CHP sözcüsü Deniz Yücel'in saldırıları HAMAS'ın başlattığını belirten sözleri israilin saldırılarını meşrulaştırma çabasıdır.  Bazı akademisyenlerin İsrailin yaptıklarının meşru müdafaa kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine yönelik beyanları siyonizm ve zihniyetinin her alanda örgütlendiğinin bir kanıtıdır." dedi.

"HAMAS ve Aksa Tufanı'nın yanındayız"

"Son olarak gazeteci Nevşin Mengü'nün Ebu Ubeyde için sarf ettiği sözler yine israil yanlısı medya organlarının kara propaganda argümanları ile birebir örtüşmektedir" diyerek açıklamasına devam eden Demirtaş, şunları söyledi: "İsrail yanlısı bu söz ve kalemlere karşı her şartta HAMAS ve Aksa Tufanı'nın yanında olduğumuzu tekrar bildiriyoruz. Bu zihniyetin İslam ve Müslümanlara bakışının bir tezahürü olarak sarf edilen sözleri reddediyor ve kınıyoruz. 

"Siyonistlere yakıt, kimyasal madde ve gıda taşıyan gemiler durdurulmalı"

Akdeniz üzerinden devam eden ve Antalya'dan siyonistlere yakıt, kimyasal madde ve gıda taşıyan gemilerin bir an önce durdurulması çağrısında bulunan Demirtaş, "Vahşet sürdükçe her türlü ekonomik siyasi ilişkilerin askıya alınmalıdır. Gündemde olan israil menşei şirketlere verilen teşviklerin askıya alınmasını, iktidarını halktan alan hükümetin, onu iktidarda tutan halkın isteklerine kulak vermesini, kişisel ve ulus çıkarlarının böyle hayati bir konu için ümmetin çıkarına tercih etmemesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Avukat Cihad Altun ve beraberindeki hey..
Partisinin İl Teşkilatında halkla buluşup sorun ve taleplerini dinleyen HÜD..
Batman'da borç nedeniyle çok sayıda caminin elektriği kesildi. Nur Cami..
Batman'da düzenlenen 2 ayrı operasyonda, hava ve karayolu ile kente uyu..
Batman'da Timok aşiretine mensup iki aile arasında 52 yıl önce başlayan..
Diyanet-Sen, gündüz kuşağı televizyon programlarında artan şiddet, istismar..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=