Lütfen bekleyin..



Batman'da bir kırtasiye sel baskınında 7 milyonluk zarar gördü

22 Kasım 2023, 15:00 - Okunma: 274

Batman'da 19 Kasım Pazar günü yaşanan sel baskınında bir kırtasiye işletmesinin bodrum katının sular altında kalması sonucu yaklaşık 7 milyon lira değerinde kırtasiye ürünleri zarar görerek kullanılmaz hale geldi.

Bahçelievler Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Kültür Kırtasiye mağazasının deposu, sel sonucu büyük zarar gördü.

Kentteki altyapı yetersizliğinden dolayı iş yerinin deposuna su basması sonucu yaklaşık 7 milyon lira zarar ettiklerini belirten kırtasiye işletmecisi Osman Kaya, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Kanalizasyon giderlerinin yetersizliğine dikkat çeken Kaya, yağışlardan dolayı sel suyunun birikmesi sonucu kırtasiye ürünlerinin bulunduğu depolarına su bastığını ifade etti.

Osman Kaya

"Bize çok büyük zarar verdi"

Ciddi zarara uğradıklarını dile getiren Kaya, "19 Kasım Pazar günü saat 22.00 civarında başlayan ve daha sonra şiddetli bir yağışa dönüşen yağmur suları depomuzu bastı. İş yerimizin arkasındaki sokak ana caddeye göre derin olduğu için yağan yağmur suları kanala sığmadığından iş yerimizin arkasındaki sokakta birikiyor ve o biriken sular bodrumumuza giriyor. Bu da bize çok büyük zarar verdi. Bunda belediyenin hatası olduğunu biliyoruz. Çünkü zamanında buranın altyapısını düzgün yapmadıklarından çukur kalıyor ve mazgallar yetersizdir." dedi.

"Depomuzdaki ürünler tamamıyla kullanılmaz hale geldi"

Su baskınından dolayı yaklaşık 7 milyon lira zararlarının olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Su tahliye kanaları yetersiz olduğu için müsebbibi belediye olarak görüyoruz. Yaklaşık 7 milyon civarında bir zararımız var. Depomuzdaki ürünler tamamıyla kullanılmaz hale geldi. Depoda sağlam bir şey kalmadı. Hatta şöyle bir tehlike var; ıslanan kırtasiye ürünleri kokmaya başlayacak ve bu koku sonucunda bir hastalığın yayılma riski dahi var. İlgili kurumlardan birileri hasar tespiti yapmaya gelenler oldu ama bizlere sürecin uzun süreceğini söylediler. Bizlerde tespit sonucunu bekliyoruz. Zararımızı kısa sürede karşılarsalar çok iyi olur." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=