Lütfen bekleyin..



Yağlık ayçiçeği demonstrasyon sonuçları açıklandı

27 Kasım 2023, 14:05 - Okunma: 147

Yağlık ayçiçeği demonstrasyonu sonuçlarının açıklandığını belirten Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, çiftçilere ayçiçeği ekimine yönelmelerini istedi.

Çukobirlik Pamuk, Yerfıstığı, Yağlı Tohumlar Dicle Tarım Satış Kooperatifi Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, yaptığı yazılı açıklamada, yağlık ayçiçeği demonstrasyonu sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Batman Valisi Ekrem Canalp'ın talimatlarıyla 2023 yılında yağlık ayçiçeği çalıştayının yapıldığını anımsatan Kağba, "Yağlık ayçiçeği üretimi için yapılan çalıştayda planlanan demonstrasyon ekimi buğday hasadından sora ikinci ürün olarak 75 dekar yağlık ayçiçeği ekimi Kocalar köyünde yapılmış olup dekar başına verimliliği 220 kilogramdır. 75 dekar ekili alandan totalde 16 bin 500 kilogram verim elde edilmiş olup 257 bin 400 TL bir kazanç elde edilmiştir. Yüzde 75 tohum hibesi ile ekimi yapılan yağlık ayçiçeğinin karlılığı yüzde 45 oranındadır." dedi.

Yağlık ayçiçeği 2023 yılın ton ön alım fiyatının da 13 bin TL artı KDV olarak belirlendiğini aktaran Kağba, şöyle devam etti:

"Batman ilimizde ekilen buğday-arpa-mercimek gibi birincil ürünlerden sonra ikinci ürün olarak gönül rahatlığıyla tüm çiftçilerimizin yağlık ayçiçeği ekimine yönelmesini beklemekteyiz. Bölgesel iklim koşullarımıza uygun olan ve beklenen verimliğinin yüksek olması tüm çiftçilerimizin ikinci ürün olarak yağlık ayçiçeğine yönelmesini bekliyoruz. Biz ÇUKOBİRLİK olarak ekimi yapılacak yağlık ayçiçeğinin alımını yapacağız." (İLKHA)


  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. B..
Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Balpınar beldesindeki çif..
Batman'da bir iş yerinde satışı yasak olan hayvanlar arasında bulunan 3..
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "Mehina Sarımsağı" coğrafi ..
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=