Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Milletin layık olduğu bir anayasa yapalım

26 Kasım 2023, 23:20 - Okunma: 269

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, "Artık birbirimizle çekişmenin, eski defterleri karıştırmanın bir anlamı yok. Eğer bu memleketi seviyorsak, bu millete sevdalıysak gelin bu millete yaraşır, bu milletin layık olduğu bir anayasa yapalım." dedi.

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, partisinin Siirt 4'üncü Olağan Kongresine katılarak bir konuşma yaptı.

14 Mayıs seçimlerinin, HÜDA PAR için bir milat olduğunu ifade eden Ramanlı, kuruldukları 2012 yılından bu yana tarihe yön veren geçmiş siyasi hareketler gibi pek çok badireler atlattıklarını söyledi.

serkan-ramanli-siirt-il-kongresi.jpg

"Olmadık bir biçimde bize saldırdılar ama neticesi bize rahmet oldu"

Ramanlı, "Coğrafyamız siyaset yapmanın çok zor olduğu bir coğrafya; şehidler verdik, ambargolara maruz kaldık, karalama kampanyaları haddinden fazlaydı. Sesimiz duyulsun istenmedi, kimse bizim varlığımızdan haberdar olunsun istenmedi. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verme kararımız ve ardından AK Parti ile milletvekili seçimlerine katılma kararımızın hemen akabinde adeta bütün Türkiye, muhalefetin saldırılarıyla HÜDA PAR'ı duymaya başladı. O kadar kirli propaganda yürütüldü ki ne bayrak ne bölücülüğümüz ne teröristliğimiz ne kadın düşmanlığımız ne de eğitim düşmanlığımız kaldı. Olmadık bir biçimde bize saldırdılar ama neticesi bize rahmet oldu. Bizi duymayanlar duyma fırsatı yakaladı. Merak ettiler, sevmeyenler sevmeye başladı. Belki 10 yıl boyunca yaptığımız o kadar çalışmanın birkaç katı kadar sesimiz duyulmuş oldu." ifadelerini kullandı.

serkan-ramanli-siirt-il-kongresi-001.jpg

"Milletin temsilcileri artık Meclis'te"

HÜDA PAR'ın Meclis'e girmemesi için ellerinden geldiğince engellenmeye çalışıldığını ifade eden Ramanlı, "Bize, 'Sayın Cumhurbaşkanı'na destek bitmiş, AK Parti artık batan bir gemidir. Niçin onlarla ittifak kurmaya çalışıyorsunuz?' diyorlardı. Dönüp AK Parti'ye de 'neden HÜDA PAR ile ittifak yapıyorsunuz, HÜDA PAR kazandırmaz kaybettirir, 2 getirecekse 5 götürür' diyorlardı. Ama öyle sağlam bir iradeyle ittifaka girdik ki neticesi 4'te 4 geldi. Bugün artık HÜDA PAR, bütün engellemelere rağmen, bütün kara propagandalara rağmen Meclis'te." diye konuştu.

Yeni anayasa çağrılarını yineleyen Ramanlı, "Darbecilerin bize zorla dayattığı 82 anayasasının hala yükünü taşımak zorunda kalıyoruz. Bu anayasa ki devleti milletle kavgalı hale getirdi. Toplumun farklı kesimlerini birbirine düşürdü. Siyasetin itibarını sıfırladı, yüksek yargıyı bile birbirine düşürmeyi başardı. Milletin temsilcileri artık Meclis'te ve yeni anayasayı yapma iradesi elbette var. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ediyorum. Artık birbirimizle çekişmenin, eski defterleri karıştırmanın bir anlamı yok. Eğer bu memleketi seviyorsak, bu millete sevdalıysak gelin bu millete yaraşır, bu milletin layık olduğu bir anayasa yapalım." ifadelerini kullandı.

"'Ben idare edebilir, bu yükü omuzlayabilirim' diyenler lütfen inisiyatif alın, aday olun"

Kendilerine bugüne kadar düşmanlık edenlere dahi bir düşmanlık peşinde olmadıklarını ifade eden Ramanlı, şöyle devam etti:

"Biz üzüm yemenin derdindeyiz. Milletimiz kıymetlidir; bugününü ve yarınını çalma hakkı bizim de yoktur. Gelecek nesillere adil bir ülke bırakmamız gerekiyor. Bunun için kim elinden ne geliyorsa iyilik, güzellik, kardeşlik, dayanışma namına biz varız diyoruz. Zaten ne geldiyse başımıza bu muhabbeti, dayanışmayı yakalayamadığımız için geldi. İşte tam bu zamanda yerel seçimlere gireceğiz ve şehrimizi yenileyecekleri seçeceğiz. Yerelde bizi temsil edecekleri hep birlikte seçeceğiz, mahalli idareler seçiminde işte sizlere de bizlere de bir fırsat; gelin, bu memlekete ben hizmet edebilirim diyenler öne çıkın. Ben idare edebilir, bu yükü omuzlayabilirim diyenler lütfen inisiyatif alın aday olun. 15 Aralık'a kadar aday adaylığı başvurularını alıyoruz. Genç, yaşlı, kadın, erkek herkese sesleniyorum kendinize güvenin ancak bu şekilde geleceğimizi inşa edebiliriz."

Mevcut başkan güven tazeledi

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen kongrede, divan kurulunun oluşturulmasının ardından, mali rapor ve faaliyet raporu üyelere ibra edildi. Tek listeyle girilen kongrede oy kullanan delegelerin tüm oyunu alan mevcut Başkan Abdulhakim Tekin, güven tazeleyerek yeniden HÜDA PAR İl Başkanı olarak seçildi

Tekin, kısa bir teşekkür konuşması yaparak şehrin eksikliklerine dikkat çekti.  Tekin, bu sorunların başında hastaneden randevuların alınamaması, Kurtalan-Siirt yolunun bitirilmemesi, Kurtalan Ekspresi'nin ilerleyememesi, fabrikaların istihdamı karşılayamaması olarak sıraladı. (İLKHA)

serkan-ramanli-siirt-il-kongresi-003.jpg

serkan-ramanli-siirt-il-kongresi-002.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=