Lütfen bekleyin..



AGD Genel Başkanı Turhan: Batmanın bir iman kalesi olduğunu göstermiş oldunuz

27 Kasım 2023, 23:10 - Okunma: 757

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi, Aksa Tufanı’nı unutturmamak ve Kudüs’ü gündemimizde tutmak adına bir program gerçekleştirdi.

Batman merkez Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Kudüs Gecesi"  programına, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şiir dinletisi ve kısa film gösteriminin ardından kürsüde bir konuşma yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Aksa Tufanı operasyonu başladığı ilk günden beri meydanlarda olan Batmanlılara teşekkür ederek, Batmanın bir iman kalesi olduğunu söyledi.

"Allah o kardeşlerimize zafer nasip etsin"

Turhan "HAMAS'ın mücadelesiyle ilgili birçok şey söyleniyor. Onların temeldeki mücadelesi hakkın yeryüzüne tesis edilmesi ve batılın bütün yol haritalarının ortadan kaldırılmasına dönük bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Allah o kardeşlerimize zafer nasip etsin. Bizleri de bu konuda onlara yardımcı eylesin. 7 Ekim'den bugüne 51 günlük bir süreç geçti ve büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar." ifadelerini kullandı.

"Batmanın bir iman kalesi olduğunu göstermiş oldunuz"

"51 günlük dönemde özellikle Batman'daki bütün kardeşlerimizi, siyasi partilerimizi ve sivil topluk kuruluşlarımızı tebrik etmek istiyorum." diyen Turhan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çünkü Türkiye'nin 81 ilinde yapılan programlar güzeldi ancak Batmanımız, parmakla gösterircesine, sanki bütün iler burada toplanmış gibi binlerce kardeşimiz birçok mitingler ve çalışmalar yaptınız. Allah sizlerden razı olsun. Batmanın bir iman kalesi olduğunu göstermiş oldunuz."          

"Şerefli ve izzetli toprakların fethi ancak şerefli ve izzetli insanlara nasip olur"

Şerefli ve izzetli toprakların fethi ancak şerefli ve izzetli insanlara nasip olduğunun altını çizen Turhan, "Şu anda Gazze'de siyonistlere karşı mücadele eden İzzettin El Kassam askerlerinin askere alınma şartları vardır ve Üç tane temel şartı vardır.  Birincisi hafız olmak gerekiyor, ikincisi kaza namazı borcunun olmaması gerekiyor, üçüncüsü ise en az 40 vakit namazı cemaatle kılması gerekiyor. İşte böyle bir mücadele böyle insanlara nasip oluyor. Cenabı Allah hepimize de bunu nasip etsin." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=