Lütfen bekleyin..



Batman'ın sel sorununun çözümü için DSİ'ye ziyaret

14 Aralık 2023, 12:10 - Okunma: 316

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve Batman Valisi Ekrem Canalp, İl ve ilçe merkezlerini selden korumak için alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'yı ziyaret etti.

Batman’da 19 Kasım tarihinde yaşanan sel felaketi nedeniyle yapılmış ve yapılacak işlerle ilgili yapılan görüşmelerin neticesinde merkez  ile taşkın yaşanan Kozluk, Sason ve Beşiri ilçe merkezlerinin bir bütün halinde komple çalışılmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Batman il merkezindeki taşkın riskini en aza indirebilmek üzere yeni yapılacak bir Kuşaklama Kanalı ile DSİ Sulama Kanalının da entegre edilmesi ve taşkın sularının şehir merkezinden bertaraf edilmesi ile ilgili çalışmaların nasıl yapılabileceği görüşüldü.

Ziyaret sırasında, Batman il merkezi ile Hasankeyf ilçesi, Kozluk Bekirhan ve Batman Merkez Balpınar Beldeleri ile arada kalan köylerin içme suyunu elektrik enerjisi harcamadan doğal cazibe ile sağlamak üzere “Silvan Barajından Batman’a su getirme projesi” ile Kozluk ve Beşiri ilçeleri ile İkiköprü beldesi ve arada kalan köyler için de “Garzan Barajından İçme Suyu getirme Projesi”nin hayata geçirilmesi konusunda yapılacak çalışmaları ele alındı.

Ayrıca, Batman Çayı Islahı 3. Kısım işinin başladığı ve kalan 22 km’lik kısmın da “Batman Çayı Islahı 4. Kısım” kapsamında yatırım programına teklif edilmesine karar verildi.

ferhat-nasiroglu-ekrem-canalp-dsi.jpg

ferhat-nasiroglu-ekrem-canalp-dsi-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=