Lütfen bekleyin..



Batman'daki memurlardan açıklama: Gazze'de insanlık ölüyor

21 Aralık 2023, 14:10 - Okunma: 314

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırı ve katliamlarını kınayan Büro Memur-Sen Batman Şubesi, Gazze'de insanlığın öldüğünü belirtti.

Büro Memur-Sen Batman Şubesi öncülüğünde bir araya gelen memurlar, siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarını düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde STK'ların da destek verdiği basın açıklamasını Büro Memur-Sen adına okuyan Abdullah Özalp, Filistin, Gazze için toplandıklarını söyledi.

İşgal rejiminin yıllardır Filistin'de büyük zulümler işlediğine dikkat çeken Özalp, "İsrail, 7 Ekim sonrasındaki süreçte ise saldırılarını daha da artırdı. Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalciler, son 3 aylık süreçte, 15 bine yakını kadın ve çocuk olmak üzere, 19 binden fazla Filistinliyi şehit etti. Katil israil ve işbirlikçilerine karşı direnen bir avuç Filistinli, başta ümmetin olmak üzere, bütün dünyanın onurunu ayakta tutmaya çalışıyor. Mücahitlerin bu şanlı direnişine rağmen; maalesef Gazze’de halen çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor ve Gazze’de insanlık ölüyor." dedi.

"Bir an önce somut adım atılmalı"

Gazze'de yaşanan katliamlara dünyanın sessiz kaldığını belirten Özalp, "Özellikle askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan İslâm ülkeleri de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlar. Buradan tüm İslam alemi liderlerine ve dünyadaki tüm vicdan sahibi devlet yetkililerine seslenmek istiyoruz. Ne pahasına olursa olsun, katil israil ile ekonomik, askeri ve siyasi tüm anlaşmaların askıya alınması, tüm ilişkilerin bir an önce kesilmesi ve bu konuda somut adımların atılması gerekmektedir. Soruyoruz, Şimdi değil de ne zaman?" diye sordu.

"Demokrat ve özgürlükçü kesilenler Filistin meselesinde üç maymunu oynuyor"

Filistin, Gazze davasının önce insani sonra İslami bir mesele olduğunun altını çizen Özalp, şöyle devam etti:

"Bu mesele tüm ideolojilerin üstündedir. Burada bir konuya değinmek istiyorum. Maalesef ülkemizde Gazze’deki soykırımı gündemine bile almayan bazı siyasi partilerin, bazı STK’ların ve sendikaların olduğunu görüyoruz. En ufak bir meselede bile eline basın metnini tutuşturup meydanlara inerek bir şey yaptığını zannedenler, sosyal medyada kıyameti koparanlar, lafa gelince hümanist, demokrat ve özgürlükçü kesilenlerin şanlı Filistin meselesinde başını kuma gömüp üç maymuna oynadıklarına şahit oluyoruz. Tarih bunları unutmayacağı gibi bizde unutmayacağız, unutturmayacağız." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=