Lütfen bekleyin..



Batman'da depremde ağır hasar alan cami yeniden ibadete açıldı

26 Aralık 2023, 15:30 - Okunma: 782

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sırasında ağır hasar alan ve yıktırılan Batman merkezdeki Kasrevi Camii, yeniden inşa edilerek bir kez daha ibadete açıldı.

Batman merkez Kısmet Mahallesi'nde bulunan 60 yıllık Kasrevi Camii, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gördü.

Minaresi ve duvarlarında çatlakların oluşmasının ardından ibadete kapatılan cami, hayırseverlerin desteğiyle yıktırılıp yeniden inşası için çalışmalara başlandı.

Yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın ardından cami, bugün düzenlenen törenin ardından bir kez daha ibadete açıldı.

Törene; Vali Ekrem Canalp, kamu kurum müdürleri, mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Nihat Kök'ün yaptığı duanın ardından Vali Canalp'ın katılımıyla kurdele kesimi yapıldı. Daha sonra camide okunan ezanın ardından öğle namazı kılındı.

İmam Abdurrezzak Gündüz, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, iki katlı olan caminin yaklaşık bin kişilik olduğunu söyledi.

Abdurrezzak Gündüz

"Güzel bir ekip oluşturduk"

Camiyi hayırseverlerin desteğiyle inşa ettiklerini belirten Gündüz, "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde 60 yıllık camimiz ağır hasar gördüğü için yıktık. Yeni caminin inşası için elhamdülillah cami cemaatinden güzel bir ekip oluşturduk ve bin kişilik bir camii inşa ettik. Yaklaşık 7 ay süren inşaat sürecinden sonra bugün camimizin açılışını yaptık." dedi.

Açıklamasının devamında Gündüz, şunları söyledi: "7-8 kişilik iyi bir ekibimiz olduğu için cami yapım sürecinde beraber koordineli çalıştık ve bu aşamaya getirdik. Allah hem ekipten hem de katkı sunan hayırseverlerden razı olsun. Rabbim bu caminin cemaatini artırsın." (İLKHA)









  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=