Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi öğrencileri, kermes gelirlerini Gazze'ye bağışladı

27 Aralık 2023, 11:20 - Okunma: 818

Batman Üniversitesi'nde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, Gazze yararına düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirleri Umut Kervanı Batman Derneğine teslim etti.

Gazze'de işgal rejimi tarafından gerçekleştirilen soykırıma karşı sessiz kalmak istemeyen Batman Üniversitesi'nde faaliyetlerde bulunan İdeal Gençlik Kulübü, Genç Düşünürler Kulübü ve Yeniler Kulübü öğrencileri, merkez kampüs ve Batı Raman Kampüs'ünde Gazze'ye destek yararına iki gün süren bir kermes düzenledi.

Öğrenci, akademisyen ve vatandaşların katkı sunduğu kermesin gelirleri Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı Batman Derneği'ne teslim edildi.

Kermesten elde ettikleri geliri Umut Kervanı yetkililerine teslim eden Batman Üniversitesi öğrenci toplulukları adına açıklamada bulunan İslami İlimler öğrencisi Tuba İmir, yaşanan vahşete karşı sessiz kalmamak adına zulüm altındaki mazlumların bir nebzede olsun yaraların sarmak istediklerini belirtti.

"Maddi yardımla beraber sürekli kalbimizle onlara dua ediyoruz"

Batman Üniversitesi öğrenci toplulukları olarak Gazze yararına ve bir nebzede destek olma adına kermes düzenlediklerini ifade eden İmir, açıklamasında şunları söyledi:

"Hem merkez kampüs hem de batı Raman olmak üzere kermesimiz iki gün sürdü. Kermesten gelen geliri Gazze'deki kardeşlerimize ulaştırmak üzere arkadaşlarımızla beraber Umut Kervanına teslim ettik. Gazze'deki kardeşlerimizin o hallerini görünce çok üzülüyoruz. Bir nebze de olsa onlara destek amaçlı böyle bir şey yapmak istedik. Maddi yardımla beraber sürekli kalbimizle onlara dua ediyoruz ve elimizden geldiğince sürekli onları gündemde tutmaya çalışıyoruz. Biz öğrenciler olarak bunu yaptık diğer öğrenci arkadaşlarımızdan da Gazze'ye bir nebze de olsa yardımcı olmalarını isteriz."

"Gazze için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekir"

Batman Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan yardımın çok anlamalı olduğunu belirten Umut Kervanı Derneği Batman Başkanı Nurettin Teymur, duyarlılıklarından dolayı öğrencilere teşekkür ederek yardımların devam etmesi çağrısında bulundu.

Teymur, "Gazze için yardımlarımız devam ediyor ve yapmış olduğumuz yardım çağrısına bugün de Batman Üniversitesi öğrencilerinden anlamlı bir destek geldi. Düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri Gazze için bağışta bulunan öğrencilere çok teşekkür ediyoruz. Batman bu konuda öğrencileri, iş adamları, esnafı ve halkı çok sağduyulu olmaları bizleri çok sevindiriyor. Gazze'de savaş süreci ve katliamlar devam ediyor. Bu katliamları durdurmak için şu an elimizden dua ve maddi yardım geliyor. Maddi yardımlarımızı esirgemememiz ve elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekir. Özellikle boykot üzerinde de durmamız lazım. Umut Kervanı olarak köprü görevini görmeye ve hayırlı işlerimize devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=