Lütfen bekleyin..



Emekliler: En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır

29 Aralık 2023, 14:40 - Okunma: 376

Emekli Memur-Sen Batman Şube Başkanı Fethi Tutumlu, yaptığı yazılı açıklamada, kamu görevlisi emeklileri başta olmak üzere emeklilerin aylıklarının artırılıp en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Emeklilerin yıllarca emekli olunca rahat bir hayat yaşamak ümidiyle çalıştıklarını ve devlete eksiksiz bir şekilde prim ödediklerini belirten Tutumlu, "Bugün geldiğimiz noktada, içinde bulunduğumuz sistem, emeklileri devlete yük ve maliyet olarak gösteriyor. Bu bakış açısı, sosyal devlet ilkesiyle de büyük ve güçlü Türkiye profiliyle de uyuşmuyor. Hayatımızın geri kalan kısmını, insan onuruna yakışır bir maaş elde ederek, kaygısız ve mutlu geçirmek bizlerin en doğal hakkıdır." dedi.

"Emekliler maaş noktasında üç yıl geriden geliyor"

Emekli maaşlarının günümüz hayat koşullarına yetmediğini ifade eden Tutumlu, "Emekli aylıklarımız düzeltilmezse, kamu görevlilerine yapılan 8 bin 77 lira iyileştirme emekli aylıklarına yansıtılmazsa, emekli aylığı ve görev aylığı arasındaki büyük uçurum kapatılmazsa, asgari ücretin bile altındaki emekli aylıklarıyla 2024 yılına değil ancak 2021 yılına girebiliriz. Bu durumun özeti şudur, emekliler 3 yıl geriden geliyor, aldıkları maaş 3 yıl önceki ekonomik koşulları ancak karşılıyor." ifadelerini kullandı.

"Emekli aylıkları bir ülkenin adalet terazisini belirleyen en somut veridir"

Maaşlarında oluşacak yüzde 50'den fazla kaybı göze alamadıkları için memurların emekli olmayı istemediğini belirten Tutumlu, şöyle devam etti:

"Emekli aylıkları bir ülkenin standartlarını, değerlerini ve adalet terazisini belirleyen en somut veridir. Gelişmiş ülkeler emeklilerini, el üstünde tutup, haklarını artırmak, hayat standartlarını yükseltmek için düzenleme yapmaktadır. Emeklilerin cebindeki parayı azaltmak, küçük hesaplarla büyük maliyetler üretmek devlet anlayışımızla uyuşmamaktadır."

"Emeklilerin geçim derdi ortadan kaldırılmalı"

Açıklamasının devamında Tutumlu, "Devletimizden beklentimiz uygulamadaki eksiklikleri gidermesi, emeklilerin geçim derdini ortadan kaldırması, emeklilerin haklı mücadelesini görmesi, emeklilerin sesini duyması ve toplumsal maliyete zemin oluşturmamasıdır. Bu sebeple, kamu görevlisi emeklileri başta olmak üzere emeklilerin aylıklarının artırılması, ilave ödemenin emeklilere yansıtılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması talebimizi bir kez daha buradan ifade ediyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=