Lütfen bekleyin..



Batman'da 'Kutsal Şehir Kudüs' programı yoğun ilgi gördü

31 Aralık 2023, 16:12 - Okunma: 374

Batman İl Müftülüğü tarafından genç kızlara yönelik 'Kutsal Şehir Kudüs' konulu program yoğun ilgi gördü.

Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Batman İl Müftü Yardımcısı Halime Esra Özdemir, Bugün Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ibadetlerini rahat yapamadıkları ve ibadetlerini yaparken şehit edildikleri bir durum ve vaziyete geldiğini söyledi.

Müslümanların bu zillete sessiz kalmasından dolayı Mescid-i Aksa'nın bugün ağlamakta olduğunu belirten Özdemir, Müslümanlar için Mescid-i Aksa'nın önemine dikkat çekti.

Özdemir, "Allah Teâlâ yüce kitabında Mescid-i Aksa'dan söz ederken 'Çevresini mübarek kıldığımız bir yer.' olarak buyurmaktadır. Bu ayeti kerime bizlere Mescid-i Aksa'nın da çevresindeki topraklarında Allah indindeki izzetini, kutsiyetini ve mübarekliğini ortaya koymaktadır. Müslümanların ilk kıblesi olan ve harem mescitlerinin üçüncüsü olan Mescid-i Aksa birçok peygambere vatan ve yurtluk yapmış, birçok peygamberin uğrak yeri olmuş, birçok dinin ve İslam sahnesine tanklık etmiştir." ifadelerini kullandı.

"Müslümanların bu zillete sessiz kalmasından dolayı Mescid-i Aksa ağlamaktadır"

Bugün Mescid-i Aksa'da tarifi görülmemiş bir zulmün ve işkencenin yapılmakta olduğunu belirten Özdemir, "16 ay boyunca Müslümanların dönüp namaz kıldığı yer olan Mescid-i Aksa, bugün Müslümanların ibadetlerini rahat yapamayacakları ve ibadetlerini yaparken Şehid edildikleri bir durum ve vaziyete şahitlik etmektedir. Mescid-i Aksa bugün ağlamaktadır. İslam yurdu olmasına rağmen, İslam'ın kendisinde yaşanamamasından dolayı ağlamaktadır. Bugün bütün Müslümanların bu zillete sessiz kalmasından dolayı ağlamaktadır." şeklinde konuştu.

"Zulmün ve zalimin yerle yeksan olacağı günler yakındır"

Masum insanların evlerinin yıkılmasına şahitlik etmek zorunda kalmaktan dolayı Mescid-i Aksa'nın ağlamakta olduğunu ifade eden Özdemir, konuşmasının sonunda şunları söyledi:

"Hazreti Musa'nın, Hazreti, İsa'nın, Hazreti Yusuf'un toprağı olan ve Hazreti Muhammed efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) İsra ve Miraç hadisesine tanıklık eden bu topraklar ne yazık ki bugün kan, zulüm ve vahşet yeri haline gelmiştir. Küçük çocuklarımızın, kundaktaki bebeklerimizin kundakları kefenlere büründüğü büyük bir zulme şahitlik etmektedir. Çocuklarımızın gülüşlerini, yarınlarını ve ailelerinin onlardan koparılıp çalındığı bir duruma şahitlik etmekteyiz. Zulmün ve zalimin yerle yeksan olacağı ve Müslüman topraklarının yeniden İslam hâkimiyetine buluşacağı dua ve temennisiyle Allah'tan diliyoruz."

Program, Filistin ile ilgili sinevizyon gösterisi, şiir, okunan ilahiler ve dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=