Lütfen bekleyin..



Emekliler, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istiyor!

02 Ocak 2024, 13:10 - Okunma: 374

Asgari ücretin ardından gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Milyonlarca memur ve emeklinin gözü yarın açıklanacak enflasyon rakamlarında. Peki emekliler yarın belli olacak zam oranlarıyla ilgili ne düşünüyor?

Zam beklentileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, İLKHA muhabirine 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Günümüz hayat koşullarıyla geçinmenin mümkün olmadığını, emeklilerin mevcut maaşla geçinemez durumda olduklarını belirten Ekmen, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamının çarşı-pazardaki rakamlarla asla uyuşmadığını ileri sürdü.

"Emekliler sıkıntı yaşıyor"

TÜİK'in belirlediği enflasyon rakamlarının inandırıcılığının kalmadığını vurgulayan Ekmen, "Çarşı ve pazardaki enflasyonla TÜİK'in söylediği enflasyon birbirine uymuyor. Emeklilerimiz sıkıntı içerisindedirler. Emeklilerin bir an evvel refaha kavuşmaları için iyi bir ücretin verilmesi gerekiyor. Gelişmiş ülkelerde emeklilerin nasıl huzur ve refah içerisinde yaşadıklarına bakmak gerekiyor. Bizlerde ülkemize vergilerimizi ödedik, primlerimizi yatırdık, soğuk ve sıcak demeden çalışarak bu ülkeye hizmet verdik." dedi.

"Devlet yaşlısına, emeklisine bakmakla yükümlüdür"

Emekliler olarak insanca bir hayat sürmek istediklerini ifade eden Ekmen, "Bize yetecek bir miktarda ücretin verilmesi emeklinin en doğal hakkı ve beklentisidir. Bu sosyal devlet olmanın da bir gereğidir. Devlet yaşlısına ve emeklisine bakmakla yükümlüdür. Şu anda emekliye verilecek zam rakamıyla ilgili emeklinin beklentisi en az yüzde 55'tir. Daha önceleri devlet kurumlarında çalışan memurlara verilen 8 bin 77 liranın aynı şekilde emeklilere de verilmesi gerekiyor. O zaman biraz hakkaniyet ve eşitlik olur. Bir de 2006 yılından sonraki intibak yasasının Meclis'ten bir an evvel çıkmasını ve hayata geçmesi gerekiyor. Bu şekilde emekli belki biraz refaha kavuşur." diye konuştu.

"Emekli maaşları en az asgari ücret seviyesine çıkarılmalı"

Çalışırken verilen aile yardımının emekli olduktan sonra kendilerine verilmediğini dile getiren Ekmen, şöyle devam etti:

"Kişi emekli olduktan sonra hayatı devam ediyor ve ailesiyle bir bütün olarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu yardımın da emeklilere verilmesi gerekiyor. Emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çıkarılması lazım. Hatta asgari ücretin bir miktar üstünde olması lazım. 2006 yılından önce emekli aylık oranları bu şekildeydi. Şimdi ise çok gerisine düşmüş durumda. Dolayısıyla bunun mutlaka eski duruma getirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla TÜİK gerçek, çarşı ve pazardaki rakamları dikkate alarak enflasyonu belirlemesi lazım." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=