Lütfen bekleyin..



Batman'da 'Gazze çadırı' kuruldu

04 Ocak 2024, 13:20 - Okunma: 306

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından kurulan 'Gazze Çadırı'nda bir hafta boyunca çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenecek.

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları, üç aydır siyonist işgal rejiminin yoğun saldırıları altında olan Filistinli Müslümanlara destek amacıyla "Gazze Çadırı" kurdu.

Atatürk Parkı yanına kurulan ve 4-10 Ocak tarihleri arasında 11.00 ile 21.00 saatleri arasında açık olacak çadırda; Kur'an'ı Kerim tilavetleri, resim sergisi, Gazze-Filistin müzikleri, konuyla ilgili konuşmaların yapılması ve dua programları gerçekleştirilecek.

Yapılan etkinlik ile ilgili STK'lar adına açıklamalarda bulunan Özgür-Der Şube Başkanı Ramazan Çelikal, Gazze Çadırına tüm Batmanlıları davet etti.

Ramazan Çelikal

"7 Ekim'den bu yana Gazze'nin sesi olmaya çalıştık"

Gazze'yi, Filistinlileri ve Kudüs'ü gündemde tutmak için bu çadırı kurduklarını belirten Çelikal, "Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizler, 7 Ekim'den bu yana Gazze'nin sesi olmaya çalıştık. Bu kapsamda birçok etkinlik icra ettik. Bu etkinlikleri bir program çerçevesinde planlayıp yaptık. Batman'ın vicdanlı insanları da bu etkinliklere büyük bir katılımla ile destek sağlayıp siyonizmin, emperyalizmin ve zulmün karşısında olduklarını gösterdiler." dedi.

"Burası Gazze'ye gönül verenlerle bir toplanma alanı olarak kullanılacak"

'Gazze Çadırı' etkinliğinin de planlanan bu etkinliklerden biri olduğunu vurgulayan Çelikal, şöyle devam etti:

"Bizler 7 gün boyunca bu çadırı, hem bir sergi çadırı, hem şehitlerimiz için taziye çadırı, hem hatırlatmalar için etkinlik yeri ve hem de Gazze'ye gönül vermiş kardeşlerimizle bir toplanma alanı olarak kullanacağız. Bu 7 gün boyunca 11.00 ile 21.00 saatleri arasında, hem erkek hem de bayanlar için düzenlenmiş 2 ayrı çadırda; Kur'an'ı Kerim tilavetleri okunacak, Gazze temalı resimler sergilenecek, yine Gazze temalı müzikler çalınıp konuşmalar yapılacaktır."

"Herkesi çadırı boş bırakmamaya, mazlumların sesi olmaya davet ediyoruz"

Zulüm ve işgal devam ettikçe, kalıcı bir ateşkes sağlanıncaya dek benzer etkinliklere ve çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Çelikal, "Rabbim en kısa sürede bu zulmü sona erdirsin, zalimlerin kurdukları tuzakları başlarına çalsın, Müslüman liderlere harekete geçme şuuru versin ve bizleri de Gazze cihadının bereketinden mahrum bırakmasın. Daha önceki etkinliklerimize katılım dağlayan tüm Batmanlı kardeşlerimizi, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden herkesi, bu çadırı boş bırakmamaya, etkinliklere katılmak sureti ile Filistin'e, Gazze'ye, Kudüs'e, HAMAS'a destek olmaya ve mazlumların sesi olmaya davet ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=