Lütfen bekleyin..



Batman'da STK'lar Gazze için "acil ateşkes" çağrısı yaptı

13 Ocak 2024, 15:48 - Okunma: 301

Üç ayı aşkın bir süredir siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto eden Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları, acil ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliam ve soykırımını lanetleyen Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Gazze'de ateşkesin bir an önce sağlanması amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

"Gazze için acil ateşkes" temasıyla Gülistan Caddesi'nde düzenlenen basın açıklamasına; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, STK temsilcileri, alimler ile aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık bir kitle katıldı.

Dövizlerin açıldığı basın açıklamasında sık sık tekbir getiren vatandaşlar, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik barbar saldırılarını lanetleyen sloganlar attı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, Gazze kan ağladığını söyledi.

Kenan Çaplık

"Bu insanlar bizim kardeşlerimiz"

Gazze'de soykırım yapılmaya devam edildiğini belirten Çaplık, "Katil siyonistler her gün yüzlerce çocuğu katletmeye devam ediyorlar. Dördüncü aya girdiğimiz bu süreçte her gün Gaze bombalanıyor, bebekler, anneler öldürülüyor; Sıra sıra cesetler yerin altına konuluyor. Ve bütün bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Bu insanlar Müslüman. Bu insanlar bizim dindaşlarımız, bizimle aynı kıbleye yöneliyorlar, bizimle aynı Kur'an'a inanıyorlar. Bizimle aynı Peygambere iman etmişler." diye konuştu.

"Gazze'de insan kalmadı"

Gazze'deki soykırıma sessiz kalınmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Çaplık, "Küfür cephesi bir bütün olarak oraya gelmiş her gün kardeşlerimizi katliamdan geçirirken ve bu katliamı Gazze ile sınırlandırmadan bugün artık Yemen'e sıra gelmiş, Yemen'i işgal etmeye başlamışlarken bizlerin onların yardımına gitmememiz, onları yardımsız bırakmamız en büyük zaafımızdır. Bu kabul edilemez. Bugün artık Gazze'de insan kalmadı. Çocuklar günlerce aç kaldıktan sonra şehit oluyor. Dünyadaki bütün duyarlı insanlara Gazze'ye ses verin diyoruz. Siyonist katillere dur deyin ve hemen ateşkes istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhammed Mirza Ergin

"23 bini aşkın insan şehit oldu"

Daha sonra STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Muhammed Mirza Ergin, bugün Türkiye'nin neredeyse tüm illerinde ve dünyanın birçok noktasında, siyonist vahşetinin son bulması, acil insani yardım, kalıcı ateşkes ve hükümetlere baskı kurmak için çeşitli etkinliklerin yapıldığını söyledi.

Filistin'de, 10 binden fazlası çocuk, 7 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 23 bini aşkın insanın şehit olduğunu, 60 binden fazla kişinin yaralanıp 8 bin kişinin ise kayıp olduğunu aktaran Ergin, işgalcilerin saldırıları sebebiyle ayrıca, 69 bini tamamen yıkılmış olmak üzere 359 bin evin zarar gördüğünü ifade etti.

"On binlerce insan açlık ve susuzluk sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya"

2 milyon sivilin ise saldırlar sonucu Gazze içerisinde zorla göç ettirildiğini vurgulayan Ergin, "Mesleklerini icra eden, yaşanan soykırımı haberleriyle dünyaya anlatan 112 gazeteci de, siyonist işgalcilerin saldırıları sonucu hayatını kaybetti. Gazze’de şu anda on binlerce insan, yeterli gıdaya ve suya ulaşamıyor. Evet, ne yazık ki on binlerce insan 2024 yılında dünyanın gözleri önünde açlık ve susuzluk sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda." dedi.

"Harekete geçin, Gazze ölüyor"

Açıklamasında vicdan sahibi tüm yöneticilere seslenen Ergin, şöyle devam etti:

"Ey bu katliama sessiz kalan Müslüman ülkelerin liderleri israil ile örtünen çıplak kalır. Sadece Allah’tan korkun ve kendinize gelin. Harekete geçin, Gazze ölüyor. Öncelikle ihtiyaç duyulan hayati malzemelerin geçişi ve ağır yaralıların tedavileri için Refah Sınır Kapısının tüm imkânlar seferber edilerek açılması sağlanmalı. Terör şebekesi ile olan tüm ticaret tamamen kesilmeli, boykotu vatandaşlar ve devletler beraber yapmalı. İsrailli şirketlere yaptırım uygulanmalı, ticari izin ve teşvikleri askıya alınmalı. İsrail ordusuna gönüllü giden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yaptırım uygulanmalı."

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=