Lütfen bekleyin..



Otomotiv sektörünün 2024'ten beklentisi yüksek

17 Ocak 2024, 12:36 - Okunma: 416

Geçtiğimiz yıllarda otomotiv sektöründe yaşanan stok nedeniyle sıfır araç almak isteyen vatandaşlar aylarca sıra beklemek zorunda kaldı. Otomotiv sektörü yetkilileri, piyasanın canlandığını, 2023 model araç stoklarını bitirdiklerini, 2024 yılına ise hızlı başladıklarını belirtiyor.

Batman'daki bir otomobil bayisinin bölge satış sorumlusu olan Necdet Arburşu, İLKHA muhabirine otomotiv piyasasındaki son durumu değerlendirdi.

2023 model araç stoklarını bitirdiklerini, 2024 yılına ise hızlı başladıklarını belirten Arburşu, geçtiğimiz yıla oranla bu yıl araç talebinin bayağı yüksek olduğunu söyledi.

Bu yıl sıfır araca ulaşım sorunun bulunmadığını, araçlarda çok sayıda kampanya beklediklerini ifade eden Arburşu, fiyatların ise geçen yıla göre makul olduğunu kaydetti.

Vatandaşların istedikleri araca ulaşabildiğini dile getiren Arburşu, bu durumun ikinci el araç fiyatlarını düşüreceği öngörüsünde bulundu.

Necdet Arburşu

"2024 yılından beklenti yüksek"

2023 yılında beklentilerin üzerinde bir satış gerçekleştiğini belirten Arburşu, "2024 yılında da beklentimiz yüksek ama bunu belirleyecek olan da finans sektörüdür. Çünkü son zamanlarda insanların paraya ulaşmaları bayağı zorlaştı. Eğer bu şekilde devam ederse sadece otomotiv sektörü değil tüm sektörler olumsuz etkilenecektir." dedi.

"Bayağı talep var"

2023 yılında araç stoklarını tükettiklerini, 2024 yılına da hızlı başladıklarını vurgulayan Arburşu, şöyle devam etti:

"Özellikle raporlu araçlarda oranların artmasıyla beraber daha önceden araç bekleyenler ocak ayında bayağı talep gösterdiler. Bu yıl araç satışları arz ve talep üzerine belli olacaktır ve 2024 yılı içerinde ikinci el araçlarda da bir dengeleme olmasını bekliyoruz. Tabi 2024 yılı içerisinde ülkede para politikası böyle devam ederse sıfır araçlarda bol bol kampanyaların olmasını beklediğimiz bir olacaktır. Sıfır araç alacaklara tavsiyemiz ise ihtiyaçlarına göre her ayın birinde olacak kampanyalarımızı takip etmeleridir."

"Sıfır araç fiyatları ikinci el araçları dizginleyecek"

Sıfır araç fiyatlarının geçen yıla göre şu an uygun olduğunu ifade eden Arburşu, "Bu sene sıfır araç fiyatları ikinci el araçları dizginleyecektir. Çünkü şu an sıfır araçlara ulaşım geçen yıl gibi zor değildir. Artık araçlarımız geliyor. Vatandaşımız istediği araca ulaşabiliyor. Tabi bu ulaşımla beraber ikinci el otomobil piyasasında da durağan bir süreç beklentisi içerisinde olduğumuz gibi fiyatlarda da bir düşüş olmasını bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=